zondag 4 juli 2010

Sentse Bloemenroute

Kaart : Sentse Bloemenroute

Startplaats - Bloementuin nabij Watervliet
Afstand : 37 km


Alweer voor de 17de keer werd deze route georganiseerd.
De Sentse bloemenroute begint een begrip te worden voor de streek en wij waren er dit jaar voor het eerst bij.

Nu zijn wij van nature geen bloemtuin liefhebbers maar als er gefietst kan worden zijn we er als de kippen bij uiteraard.
Deze route was ons vorig jaar al aangeraden door kennissen echter toen hadden wij gekozen voor Oostburg on Wheels een evenement dat op dezelfde dag wordt georganiseerd en eigenlijk in dezelfde streek is.
Dit jaar stond deze route echter op de agenda bij ons en we hadden geluk want het weer zat mee.

Zoals gezegd, echte bloemen liefhebbers zijn we niet dus verwacht geen mooie foto's van bloemen. Wij genieten meer van de oude bouwkunde zoals kerken en bijzondere gebouwen.
Vandaar ook de bovenstaande foto van het Godshuis in St. Laureins.

Een zeer imposant bouwwerk wat dezer dagen dienst doet als hotel-restaurant voor grote partijen, waar het eerst gebruikt werd in lang vervlogen tijden als toevluchtsoord voor de zieken en armen. Het is echter een bijzondere aanblik van dit gebouw.

Na St. Laureins reden we verder door de megamooie polders van het krekengebied rondom St. Laureins. En de volgende stop voor ons was het St. Eligius kerkje van Bentille.
En natuurlijk keken we weer even binnen.
Wij blijven ons als Nederlanders verbazen over het feit dat de kerken in Belgiƫ vrij toegankelijk zijn terwijl ze bij ons bijna allemaal op slot zitten als je langs fietst.

Nog snel even een foto van het Reynaert beeld voor de kerk, want ook hier spookt die vos zijn sage rond.

De route zit er vrij snel daarop op.
Er zijn niet veel foto's gemaakt om de simpele reden dat de nadruk van deze route op de 8 bloementuinen die aan deze organisatie meewerken ligt. De route op zich voert door landelijke wegen waar niet zo gek veel te zien is naast de rust die je er uiteraard in volle teugen kunt vinden.

Wij waarderen de route met een 7,5 om het feit dat hij door een zeer mooie streek voert.
Bovendien willen wij de organisatie een pluim geven voor de goede verzorging van deze dag.

Volgend jaar zijn we er weer als alles meezit !

Geen opmerkingen: