maandag 10 augustus 2009

Tibeert route

Kaart : Tibeert route (Toerisme Oost-Vlaanderen)

Startplaats : Haasdonk (België)
Afstand : 49 km
Datum : 10-8-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Wat kan fietsen toch leuk zijn !
We wilden weer eens in België rijden en lieten ons oog op het Waasland vallen. Even de brochure met fietstochten uit de kast gepakt en al snel vond Carolien de Tibeert Route.

We vertrokken vanuit Haasdonk in Oostelijke richting.

Na wat problemen met de aanrij route (De TomTom weigerde dienst midden in Beveren) en dus met wat vertraging vertrokken we vol goede moed.

Al snel kwamen we bij het "Hof van Saksen". Een werkelijk plaatje om te zien in de volle zon.

Samen met de bijgebouwen en de aanwezige kunst op het terrein nodigde het ons, na slechts 3 km, uit tot een langdurige stop en het maken van vele foto's.

We waren nu 1,5 uur op pad en hadden slechts 7 km afgelegd toen "Hof ter Welle" opdook.
Jammer genoeg was het niet mogelijk voor ons om een bezoek te brengen want op slechts enkele kilometers lag het volgende kasteel wat we wel wilden bezoeken.

Echter voor het zover was passeerden we eerst nog de grote markt in Beveren alwaar nog niet zolang geleden de TomTom ermee op hield. Deze keer hielden wij pas op de plaats om eens goed rond te kijken naar al het moois op de grote markt, zoals de grote kerk.

Net toen we dachten dat we "Fort Corwelle" hadden gemist, doemde het ineens op in een werkelijk schitterende omgeving.
Natuurlijk was het alweer tijd voor een stop en zo schoot de tijd hard op maar de kilometers niet maar daar hadden we nu even maling aan.

Even snel een kiekje van dit mooie tafereel wat we later nog eens tegen zouden komen in een iets andere opstelling.

En ja hoor, tijd voor alweer een mooi kasteel.
Deze keer is het "Fort Wissekerke" in Bazel. We hadden nu ongeveer 22 km op de teller en waren al 2,5 uur onderweg dus de magen begonnen te knorren. Een mooi bankje uitgezocht in de nabijheid van dit mooie kasteel en ons tegoed gedaan aan de meegebrachte boterhammen.

We beseften ook dat als we in dit tempo door zouden fietsen we vanavond laat zouden thuiskomen, dus nog even een snel kiekje van Tibeert de Kater waar de route zijn naam aan te danken heeft (Hij hangt tegen de boom voor het kasteel) en snel op de fiets richting de Schelde in Ruppelmonde.


Net voor we Ruppelmonde inrijden maken we kennis met de goede ouwe kindeerkopjes waar Vlaanderen om bekend staat. Elke fietsroute heeft er wel enkele stroken. Tijdens deze route zouden ze overvloedig aanwezig zijn want de laatste kilometers van deze route herbergde ook nog enkele lange stroken, maar dat is voor later.

In Ruppelmonde was het tijd om een kopje koffie te doen. We waren nu zo'n beetje halfweg en tegenover de plaatselijke kerk is een leuke tearoom met terras dus wij hadden snel besloten dat het koffietijd was.

Een half uurtje later vervolgden we onze weg langs de Schelde richting Temse.
In Temse namen we veel tijd om al het moois in ons op te nemen. Mooie kerk maar wat vooral onze aandacht trok was het zeer mooie stadhuis van Temse.
Zeg nu zelf, is het gebouw op bovenstaande foto niet schitterend ?

Na een behoorlijke steile klim in Tielrode (de kleinste versnelling brengt je boven) ging de tocht richting St. Niklaas. Het is zeer jammer dat St. Niklaas niet vermeden wordt want alwaar we de stad doormoeten is het zeer druk en best wel gevaarlijk voor de fietser.

Na het hagelijke avontuur door St. Niklaas gaat de tocht terug naar Haasdonk. Alvorens we daar aankomen moeten we echter een paar serieuse stroken met kasseien overwinnen. Net voor en na fort Haasdonk is het serieus schudden en rammelen op de fiets.
Echter de binnenkomst in Haasdonk is de beloning als u dit hebt overleefd.
De plaatselijke kerk is een plaatje.
Neemt u aub even de tijd om binnen te gaan als het kan. U zult niet teleurgesteld worden in hetgeen u ziet.

Bijzonderheden van deze route :

Afstand : 49 km
Startplaats : Markt van Haasdonk (alwaar de kerk staat)
Conclusie : Volgens ons één van de mooiste routes die we dit seizoen hebben gereden. Neem de tijd om alles te bezichtigen dus start op tijd. Kijk in St. Niklaas echter uit als u de rotonde bij het winkelcentrum moet nemen.

Een echte aanrader !

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=3G3BEXLW

Geen opmerkingen: