zondag 23 augustus 2009

GrensPark Route De Zoom-Kalmthoutse Heide

Kaart : GrensParkRoute - De Zoom - Kalmthoutse Heide

Startplaats - Hoogerheide (Nederland)
Afstand : 32 km
Datum : 23-8-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Nog niet zo heel lang geleden hadden wij al eens een route gereden in de deze buurt, die ging via knooppunten e ndeze keer hadden we de Grensparkroute uitgekozen omdat die de perfekte afstand had. Onze zoon wilde nml. een aantal uren met zijn vriendin mountainbiken over de Kalmthoutse heide.

Wij dus met ons vieren in de auto op weg naar Familyland alwaar de mountainbikes werden gehuurd. Om klokslag 11 uur stapten we alle 4 op de fiets.

Binnen no-time zaten wij in Huybergen alwaar een rommelmarkt onze aandacht trok. We hadden toch tijd zat dus even een rondje over de rommelmarkt leverde ons nog een fietsknooppuntenkaart van de Antwerpse Kempen op voor € 0,50.
Al snel reden we het autovrije gedeelte in aan de noordkant van de Kalmthoutse heide.

Vanaf hier was het heide en heide zover je kon kijken. Je waant je hier echt in het paradijs. Autovrij fietsen en natuurschoon zoveel je wilt hebben. Wat is Nederland toch mooi !!

Na een bezoek aan het bijenteelt museum en info desk van Toerisme arriveerden we goed op schema in Kalmthout en enkele minuten later in Heide. Het plaatselijk station is wel een blikvanger. Het staat tegenover de kerk en is voor menig fietser een rustpunt.
Niet voor ons echter want zoals gezegd we moesten op een bepaalde tijd terug zijn i.v.m de mountainbikers. En we lagen goed op schema met Kasteel Ravenhof nog op onze route.

Net buiten Putte ligt het dan. Kasteel Ravenhof met bijgebouwen
Als u deze route rijd neemt u dan even de tijd om hier te stoppen en u tegoed te doen aan de mooie uitzichten.

Na een korte stop was het voor ons tijd om terug op de fiets te stappen.
De mountainbikers hadden al gebeld dat hun route erop zat en wij moesten nog een kilometer of 3 dus waren we goed op elkaar afgestemd.

De route is een must voor degene die van natuurschoon houden. De bewegwijzering is perfect en u bent er absoluut niet alleen aan het fietsen.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=L6XJKAHJ

Geen opmerkingen: