zondag 30 augustus 2009

Nobelroute

Kaart : Nobelroute (Toerisme Oost-Vlaanderen)

Startplaats - Heikant (Nederland)
Afstand : 50 km
Datum : 30-8-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

En zo vertrokken we weer eens veel te laat.
Vandaag was het braderie in onze woonplaats en dus moesten er compromissen gesloten worden. 's Ochtends over de braderie en 's middags gaan fietsen werd het.

Eenmaal gegeten kwam de vraag boven, waar naar toe vandaag. Alvorens we daar uit waren was het eigenlijk wat laat. Echter we besloten toch de Nobelroute te doen en er dan maar voor deze ene keer een iets strakker tempo op na te houden.

En zo, vertrokken we pas om 14:45 uur in Heikant voor een tocht door het land van Reynaert de Vos en Koning Nobel.

De route begon met heel veel natuurschoon. Mooie bospadden en voor wie oplette zelfs een mooi schouwspel van paddestoelen op de bast van een boom.
Tot zover was het genieten geblazen.

De rest van de route hebben we eigenlijk in een iets te strak tempo afgelegd en derhalve weinig over gehad om lang te stoppen.
We besloten dan ook om de toch wel mooie tocht zo spoedig mogelijk nog eens te rijden en dan zeer zeker op tijd te vertrekken.

Het was al 18:00 uur toen we Stekene binnen reden. Snel even een kiekje schieten van de plaatselijke mooie kerk en weer door. De tocht was nog bijna 1 uur rijden en de magen begonnen nu toch wel te knorren.

Om 18:45 uur stonden we terug in Heikant, we hadden de tocht gereden in amper 4 uur iets wat ons normaal 5 uur zou kosten omdat we altijd 10 km per uur rijden en dat is incl. eten en drinken en natuurlijk tijd nemen om foto's te nemen.

We hadden echter wel een mooie en rustige route gereden.
Alleen het stukje door St. Niklaas en het centrum van Stekene is even oppassen maar de rest van de route is heerlijk om te rijden.

Deze rijden we zeer zeker nog eens !!

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=A3VQ8UOE

Geen opmerkingen: