zaterdag 8 augustus 2009

Maagd van Gent Route

Kaart : Groot fietsboek Vlaanderen (Route 20)

Knooppunten : n.v.t
Afstand : 38 km
Datum : 8-8-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

We fietsen veel in Zeeland de laatste tijd maar hadden nog nooit de beroemdste route van Zeeuws-Vlaanderen gereden, terwijl we in principe maar een 20-tal kilometer van de startplaats afwonen.
Vandaag verveelden we ons een beetje en besloten na het middageten even snel naar IJzendijke te rijden om van daaruit de route aan te vangen.
Zo gezegd zo gedaan en zodoende zaten we rond 1 uur op de fiets.

Maagd van Gent Route

De route is slechts 38 km lang maar beloofde wel mooi te worden gezien de recensies die we erover hadden gelezen.


Al snel reden we IJzendijke uit richting de Belgische grens en wie Belgie zegt, zegt Kasseien. We waren net 4 km onderweg en de eerste strook met kinderkopjes diende zich reeds aan. Weinig ruimte aan de zijkant om te vluchten dus even afzien maar dat hoort erbij.

Al snel rijden we Watervliet binnen alwaar de Kathedraal van het Noorden staat. De plaatselijke kerk is zo mooi dat hij in de volksmond "de Kathedraal van het noorden" wordt genoemd.
Wij hebben deze kerk al eens bezocht tijdens 1 van onze routes dus deze keer leggen we de nadruk van onze route op het stuk dat hierna komt.

Alsof ze wisten dat ik langs kwam !

Wij komen aan in Boekhoute een voormalig vissersdorp dat door verzanding en inpoldering niet langer als dusdanig wordt beschouwd. Echter een echte inwoner van Boekhoute zal daar anders over denken.

Bruggetje over Isabellakanaal

Na onze tocht door bos en over bruggetjes komen we aan in Biervliet, een dorp dat grote bekendheid kreeg door Willem Beukelszoon en de strijd tegen de Geuzen.

Wij komen een 10-tal kilometer verder weer aan in IJzendijke en hebben een zeer mooie en afwisselende route gefietst. De afstand is voor een ieder te doen en u wordt zeer zeker beloond met mooie streken en de geschiedenis van deze streek.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=4SBJXQN4

Geen opmerkingen: