zaterdag 4 juli 2009

Rondje Noord-Beveland

Kaart : Noord Beveland&Walcheren

Knooppunten : Carpool plaats nabij Zeelandbrug 32-33-33-34-24-23-28-20-21-29-11-19-6-12-13-22-39 we rijden verder richting Zeelandbrug en slaan er net voor af terug richting de Carpool plaats.
Afstand : 42 km (44 incl carpool plaats heen en terug)
Datum : 4-7-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

De zon schijnt volop dus wat houdt een fietser tegen ?
Echter waar gaan we deze keer naar toe is de grote vraag de avond vooraf !
Zuid-Beveland hadden we al menig keer bezocht, Walcheren is ons ook niet onbekend en Zeeuws-Vlaanderen zouden we een dag later bezoeken. En dan kun je nog het advies van het Goede Doel opvolgen natuurlijk, die zongen uit volle borst over Belgiƫ.

Nee, niets van dat alles, het werd Noord-Beveland.
Bij ons alleen bekend uit de atlas en het doorkruisen op weg naar andere en verdere streken. Tijd om daar verandering in aan te brengen.

De auto werd op de Carpool plaats nabij de Zeelandbrug gezet, we rijden vervolgens richting Zeelandbrug maar er net voor volgen we het pad linksaf om onderaan de dijk uit te komen alwaar ons eerste bordje staat. Het wijst ons naar rechts alwaar Knp. 39 moet liggen.

Na enige tijd rijden we Kats in, een oudere mevrouw wijst ons op een mooi beeldhouwwerkje gemaakt door een plaatselijk beeldhouwster. Het stelt de eengezinsheid van de inwoners van Kats voor.
Een beetje 1 voor allen en allen voor 1 idee. Wij delen die visie graag.

Wij verlaten Kats en net voor het uitrijden van het dorp lijkt het erop dat niet alleen de 3 musketiers hier een verleden hebben maar Asterix en Obelix ook iets achter hebben gelaten.
Een enorme menhir staat boven aan de dijk alsof Obelix hem er hoogst persoonlijk heeft neergelegd.

Na deze taferelen vervolgen we onze weg richting de bovenzijde van het veerse meer.
En ook hier valt het mooie fietspad incl. het schitterende uitzicht ons weer op.
Tijd voor een pauze dus, even de boterhammen opeten en vooral wat drinken want de temperatuur is ondertussen richting 26 graden Celcius gekropen en de zon schijnt volop hoewel je dat niet op alle foto's goed kunt zien.

Zeg nu zelf, is het geen machtig mooi uitzicht ?

Wij naderen Kortgene alwaar een pontje zou moeten liggen dat opgenomen is in "Rondje met een pontje". We besluiten even een paar 100 meter af te wijken van de route om een kijkje te gaan nemen bij de aanlegsteiger van het pontje. We treffen het want het gaat net vertrekken dus kunnen we het van dichtbij aanschouwen.

Na nog enkele kilometers langs het Veerse meer te hebben gereden nemen we afscheid van het mooi uitzicht om af te slaan richting Kamperland.

We besluiten om daar een 2de stop te houden alvorens de laatste etappe aan te vangen richting Colijnsplaat. De molen van Colijnsplaat begroet ons al van ver en wij zijn dan ook blij dat het er ver opzit. De warmte begint zijn tol te eisen en zoals gezegd hadden we voor een dag later ook nog plannen dus tijd om even te rusten.

Alvorens bij de Zeelandbrug rechts richting de carpool plaats af te slaan besluiten we even over de dijk te kijken.
En dan krijgen we een toetje waar we alleen van konden dromen.
We kunnen werkelijk de Zeelandbrug aanraken. En door de peilers heen kijkend heb je een heel zeldzaam mooi uitzicht.

Zoals u kunt zien waren we mooi op tijd om de boel omhoog te houden voor het passerende verkeer. :-)

Onze conclusie over deze rit kan alleen maar positief zijn.
Noord-Beveland heeft heel goed aan de fietsers gedacht door mooie fietspaden aan te leggen dwars door mooie gebieden en dorpjes.

Alweer een aanrader dus !!

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=OZRGPMJY

Geen opmerkingen: