zondag 28 juni 2009

Het Schelpenpad

Kaart : Noord Beveland&Walcheren en Zuid-Beveland&Tholen

Knooppunten : Nieuwdorp 45-66-65-64-63-35-48-40-41-42-43-44-45 Nieuwdorp
Afstand : 35 km
Datum : 28-6-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Na het debacle van de dag ervoor wilden we toch nog een leuke korte tocht maken dit weekend.
De keuze viel op Zuid-Beveland en Walcheren en om precies te zijn Nieuwdorp en dan een stuk via het lange mooie schelpenpad langs het Veerse meer.

De dag is mooi, de moed is volop aanwezig, wat kan er mis gaan op zo'n dag ?
Welnu helemaal niets !

Rond de klok van 11 uur vertrekken we uit Nieuwdorp en al snel rijden we langs het havengebied van Vlissingen-Oost. Niet direkt een uitdagend uitzicht maar hier is wel goed het verschil te zien tussen de haven van Antwerpen en deze van Vlissingen.

We verlaten het havengebied en draaien de Bomendijk op, hier hebben de bedenkers van straatnamen vast niet lang moeten nadenken want het is wel duidelijk waar de naam vandaan komt. Aan beide zijden van de weg staan hoge bomen en het enigste smetje op deze mooie dijk is het uitzicht naar rechts alwaar zeer veel windmolens staan.

Wij rijden door en komen aan in Arnemuiden alwaar we het eerste beste bankje wat we tegenkomen gebruiken om de eerste boterhammen te nuttigen en onze dorst te lessen, het is per slot van rekening +/- 25 graden en de tocht is nog lang.
Als we ons omdraaien hebben we bovenstaand uitzicht over een mooi kreekje dat langs het verzorgingscentrum loopt. Ook de plaatselijke eenden hebben deze mooie schuit ontdekt en genieten van het zomer zonnetje.

De streek wordt gekenmerkt door oude boerderijen met zwarte planken betimmert. Je ziet ze werkelijk overal, echter langzamerhand zie je ook steeds meer de nieuwbouw oprukken in deze sector.

Al snel doemt Veere in de verte op, de grote toren van de kerk kun je niet over het hoofd zien.
Echter wij gaan richting Knooppunt 48 en zoals u kunt zien draaien we weg van Veere.

Niet veel verder krijgen we een heel goed alternatief te zien. Is het niet machtig mooi om zo'n mooi uitzicht te krijgen over het Veerse meer ?

De watersport viert hier hoogtij dagen en gelukkig voor ons is het hoogseizoen nog niet begonnen dus hebben we alle gelegenheid om de sfeer goed op te snuiven.

Wij rijden verder over het Schelpenpad. Een zeer mooi fietspad langs het Veerse Meer en omdat het zo'n mooie plek is hebben we de route er naar vernoemd. Het is ongelooflijk om hier te rijden, het enigste verkeer wat je tegenkomt gebruikt hetzelfde vervoermiddel als ons zelf dus kun je volop genieten van al hetgeen er is.

Echter aan alle mooie verhaaltjes komt een eind dus zo ook aan het Schelpenpad.
Wij verlaten het want onze route voert ons via Lewedorp terug naar Nieuwdorp.
Nog snel een kiekje genomen van Zeeland Airport en de route zit erop.

We hebben vandaag een zeer leuke route gereden die wat ons betreft uit te breiden is tot een iets langere route, echter voor ons was 35 km vandaag genoeg.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=844RBG37

Geen opmerkingen: