zaterdag 25 juli 2009

Ons doel is Doel

Kaart : Oost Zeeuws-Vlaanderen en Waasland

Knooppunten : Hulst - 49-62-63-64-13-14-15- (We rijden nu richting knp.10 maar bij eerste kruispunt gaan we rechtdoor ipv linksaf, we gaan vervolgens ong. 1 km verderop naar links vanaf hier volgen we bordjes richting knp.12) 12-60-61-50 Hulst
Afstand : 42 km
Datum : 25-7-2009

Deelnemers : Leen, Carolien, Edwin en Jacqueline

Nog niet zo lang geleden hadden we Doel bezocht en dat had een enorme indruk gemaakt. We hadden onze zoon en vriendin nieuwsgierig gemaakt en hij wilde graag als liefhebber van mooie foto's eens een dagje mee naar Doel. We beloofden hem dat we in de vakantietijd nogmaals een bezoek zouden brengen aan Doel.

Zo gezegd, zo gedaan. Vandaag was het zover !

De auto werd in Hulst gezet en we starten met een rit dwars door dit zeer mooie stadje waar je overal de sfeer van Reynaert de Vos kunt opsnuiven en waar natuurlijk de mooiste kerk van Nederland te vinden is !


Sint-Willibrordusbasiliek

Hulst is een oud verstingstadje en dat kun je nog goed zien aan de wallen die rondom de stad liggen met op sommige plaatsen een poort om binnen te komen.

Na dit bezoek aan Hulst werd de tocht snel hervat richting Doel want er moest tenslotte tijd genoeg over blijven om een foto reportage te maken in Doel.

De weg voerde via de Staats-Spaanse_Liniedijk van Hulst naar Zandberg. Om deze met de fiets te berijden vergt enige stuurmanskunst en is dan ook niet aan te raden voor de oudere mens onder ons.

In de verte doemden de koeltorens van Doel al op en de spanning steeg, de lucht was aan het betrekken en dat zou de foto's niet ten goede komen. Duimen dus dat het zou opklaren.

En ja hoor, voor het eerst sinds we vorig jaar juli zijn begonnen met het bijhouden van dit weblog kregen we te maken met regen op onze tocht. Echter het was van korte duur en al snel klaarde het weer op en kregen we de zon te zien.

Na een retourtje met het pontje en een kort bezoekje aan Lillo werd in Doel begonnen met hetgeen we voor gekomen waren. Onze zoon zijn camera stond niet stil en ondertussen maakten we zelf ook menig foto zoals hieronder te zien is.

28 Belgische franken voor een liter benzine was de laatste prijs aan deze pomp.

De kerk is nog het enigste openbare gebouw dat goed onderhouden wordt. Voor de rest is het vernieling en verwoesting.

Het voormalig gemeentehuis heeft de vlag niet eens meer halfstok hangen.

Nadat de foto's genomen zijn wordt de terugreis aangevat, de wind zit pal tegen en hij trekt aan dus wordt het nog een hele klus om de laatste 20 km te voltooien.
Bij het uitrijden van Doel via knp. 10 verlaten we heel even het fietsknooppunten netwerk.

We rijden Doel dus uit via knp. 10 echter bij het kruispunt even verderop staat dat we links moeten, we rijden dan echter de havens in en dat is ver om, wij rijden in plaats daarvan rechtdoor om op het eind van de weg linksaf te gaan. Even verderop gaan we dan rechts en zo zitten we weer op het knooppunten netwerk en rijden we richting knp. 12

Dit knooppunt 12 brengt ons naar Kieldrecht en Nieuw-Namen alwaar bovenstaand gebouw onze aandacht trekt. Het lijkt een oude pastorie of gemeentehuis. Wij weten het niet en wie het wel weet mag het ons laten weten. Het is hoe dan ook een mooi gebouw.

De reis gaat verder naar Hulst waar de auto staat en we blikken zoals altijd even terug op hetgeen we hebben meegemaakt en gezien.
Het was alweer een belevenis om Doel te bezoeken.
De zoon had vele mooie foto's gemaakt en we hadden met het gezin weer een mooie dag gehad.

Wat wil je nog meer ???

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=RMAL4TSD

Geen opmerkingen: