zaterdag 6 juni 2009

Reynaert Route 2009 (50km)

Kaart : Reynaert tochten 2009

Knooppunten : n.v.t
Afstand : 50 km
Datum : 6-6-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Na onze positieve ervaring van enkele weken geleden met de De zwarte bessen route die werd georganiseerd in Zuid-Beveland hadden we besloten om nogmaals mee te rijden met een georganiseerde route. Het werd deze keer de Reynaert Route in Hulst.
Het verhaal van Reynaert de Vos is een zeer beroemd verhaal in deze streek en zou zich dan ook voor een heel groot deel in deze streek hebben afgespeeld.

Langs de route zijn verschillende zogenaamde Vossenholen opgesteld die als startplaatsen dienen. Wij hadden besloten om te starten in Lamswaarde bij de Petrus en Paulus Hoeve.
Bovendien hadden we besloten om te kiezen voor de route van 50 km, andere opties waren 20-35 en 100 km.

De opkomst leek op het eerste gezicht niet echt groot echter bij terugkomst werd ons verteld dat er die dag toch 1800 fietsers een van de routes had gereden.
Zoals gezegd begon de route voor ons in Lamswaarde echter al snel verlieten we het dorpje en kregen we zicht op hetgeen ons de rest van de dag stond te wachten. Polderlandschap zoals het nergens te zien is. Uitgestrekte polders en onze route was voor 95% door dit landschap gelegd.
Het eerste serieuse dorp dat we doorreden was Kloosterzande alwaar de statige molen uit 1744 een opvallend aspect is.

Na het bezoek aan Kloosterzande verliep onze route zich voor een groot deel door rustige polders richting Hulst. Net voor Hulst krijgen we een mooi uitzicht op de Basiliek van Hulst die gekozen is tot mooiste kerk van Nederland. Echter veel dichterbij als dit komen we niet want onze route gaat rondom Hulst richting Grauw.

Echter voordat we in Grauw zijn worden we geconfronteerd met de Liniedijk die vanuit Axel begint en die wij voor een deel hebben gereden in een van onze eerdere tochten.

Na Grauw gaat het richting Paal waarna de wind weer terug in de rug zit en wij al snel weer in Lamswaarde zijn.
We krijgen een lintje als aandenken waarna we het terras van de Petrus en Paulus Hoeve opzoeken om nog een drankje te nemen op de goede afloop.

Al met al was het een mooie route door een zeer mooie streek. De organisatie was in goede handen en de bewegwijzering was dik in orde.
De streek gaan we later nog eens bezoeken om via het knooppunten systeem net dat stukje te bezoeken waar we nu niet kwamen want het land van Reynaert zit vol met verrasingen.
Volgend jaar zijn we weer van de partij, zoveel staat wel vast !

Geen opmerkingen: