zaterdag 27 juni 2009

YARA tocht 30 km

Kaart : GEEN (verklaring in het verhaal)

Knooppunten : GEEN
Afstand : 30 km
Datum : 27-6-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

In een plaatselijk weekblad stond de afgelopen week een artikel over een fiets- en wandeltocht die een bedrijf uit de buurt zou organiseren en waarvan de opbrengst naar een schoolproject in Afrika zou gaan. Nu beseffen wij ons terdege dat we in het westen in weldaad leven en dat we mede dankzij onze schoolopleiding de dingen kunnen doen die we alledaags doen.

Dus wij de fietsen op de auto geladen en naar Westdorpe gereden alwaar de inschrijving plaats vond. We konden kiezen uit 30 en 60 km maar omdat we ook nog andere dingen op de agenda hadden staan die deze dag moesten gebeuren besloten we 30 km te rijden.

De route op zich was redelijk te doen, echter over een aantal punten van kritiek mogen de organisatoren van deze tocht zich nog wel eens buigen.

1. Waarom is alleen de 60 km tocht voorzien van pijlen en moeten de 30 km rijders via een lijstje met afkortingen zoals (3e W RA LAH) zich een weg zien te zoeken door een onbekende streek ?? P.S. het betekende 3e weg rechtsaf en links aanhouden !!

2. Waarom stuurt de organisatie ons door drukke woonkernen en langs snelwegen terwijl de streek zo mooi is buiten de kernen ??

3. Waarom rijden we in een ander land de route terwijl rond Westdorpe de Nederlandse polders zo mooi zijn en voor de meeste bekend gebied als je door de lijst afkortingen de kluts kwijt bent geraakt (Verdwaald) ??

Zeer jammer dat deze tocht zo is georganiseerd, we kregen zelfs geen kaart van de streek en reden dan ook 2 keer verkeerd omdat er niets te maken was van de afkortingen en straatnaambordjes afwezig waren.

Jammer YARA, dit is een gemiste kans wat ons betreft !!

Geen opmerkingen: