zaterdag 20 juni 2009

Rondje Terneuzen

Kaart : Oost Zeeuws-Vlaanderen

Knooppunten : Sluiskil vertrek aan het pontje en we rijden richting brug en dan KNP 22-29-28-25-17-16-26-27-20-21 waarna we weer naar het pontje van Sluiskil rijden.
Afstand : 32 km
Datum : 20-6-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Beetje dreigende lucht maar het is zaterdag en je bent vrij, wat doe je dan als fietsliefhebber ?
Juist, je raadpleegd De buienradar en als die aangeeft dat het droog blijft pak je de fiets en doe je een tocht(je).

We hadden op de kaart gezien dat er een mooi fietspad zou liggen langs de kreek in Terneuzen.
Nu is Terneuzen maar enkele kilometers van ons huis en de klok geeft aan dat we niet meer ver moeten dus leggen we onze route via dat pad.

We vertrekken aan het pontje van Sluiskil en steken over naar de Oostkant.
We rijden in de richting van de brug van Sluiskil alwaar onze feitelijke route begint want daar staat het eerste knooppunten route bordje (Knp 22).

Het blijft ons nog altijd een raadsel waarom het pontje van Sluiskil niet in het knooppunten netwerk is opgenomen. Enkele jaren geleden zat het er wel in maar om 1 of andere duistere reden loopt er geen knooppunten route meer langs het pontje.

In onze ogen zeer jammer !!

We pakken in ieder geval de route op en rijden richting het ziekenhuis van Terneuzen. Eenmaal dat voorbij komen we op het mooie pad langs de kreek.
En zeg nu zelf, is het geen mega mooi uitzicht als je het pad eenmaal op gedraaid bent ?


Uitzicht over de kreek vanaf het pad langs de kreek.

Het pad loopt ongeveer 6 kilometer langs de kreek met halverwege een klein jachthaventje alwaar de aanwezige vissers -en plezierbootjes aangeven dat watersport hier ruimschoots voor handen is.We verlaten het pad en vervolgen onze route richting knp. 28 alwaar we worden verrast met een uitzicht over de Westerschelde met de skyline van Terneuzen als achtergrond.
Je moet echter vanaf hier rekening houden met de wind want zo dicht langs het water fietsen vraagt om tegenstand van de wind.

Echter het zicht maakt veel goed en eenmaal voorbij het "Waterfront" (de hoge flat op de achtergrond) rijden we langs de jachthaven enerzijds en kunstgalerij boven op de dijk anderszijds. Neemt u hier even de tijd om alles in u op te nemen want er is heel veel te zien.


Via het sluizencomplex van Terneuzen wat te bezichtigen is rijden wij richting de Westerscheldetunnel.

Nog een stukje industrie in de vorm van Dow Benelux en we rijden weer in de rustige polders van Zeeuws-Vlaanderen richting Hoek.
Pas nu zien we hoe mooi Zeeuws-Vlaanderen kan zijn.
Hadden we net nog de kreek en de Westerschelde, nu rijden we door de mooie polders.


Wij komen aan in Hoek en maken even snel een kiekje van de plaatselijke molen en drinken even iets want ondertussen wilt de innerlijke mens ook iets hebben. Bovendien hebben we vanaf nu de wind in de rug dus gaat het in snel tempo richting Sluiskil terug.


De molen van Hoek.

Na een korte tocht via 't Vaatje komen we aan bij knp. 21 wat tussen Zandstraat en Sluiskil ligt. Wij slaan linksaf richting Sluiskil alwaar we het pontje weer opzoeken.

Het pontje maakt deel uit van het projekt "Rondje met het pontje". Een projekt om de pontjes te betrekken in toeristische tochten. Als u op de link onder de foto drukt kunt u er alles over lezen.

Pontje van Sluiskil.

Onze tocht zit erop en we hebben genoten. Onze eigen streek waar we dagelijks door rijden met de auto heeft ons zeer verrast. De route is zeer mooi en gezien de afstand goed te doen op elke willekeurige dag. Let wel op dat het pontje van Sluiskil niet op zondag vaart !!

Voor de rest is dit een aanrader !

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=844RBG37

Geen opmerkingen: