donderdag 31 juli 2008

Sluiskil - Moerbeke - Sluiskil

Kaart : Oost Zeeuws-Vlaanderen en Waasland

Knooppunten : Vanuit Sluiskil naar Sas v Gent gefietst en daar gestart op knooppunt 79-72-85-83-82-69-68-67-78-64-65- Bij de Grote Kreek overstoken naar knooppunt 76-75-74 (Axel) en vanaf daar naar Sluiskil gefietst.

Afstand : 54 km
Datum : 30-07-2008

Deelnemers : Leen-Carolien-Edwin en Jacqueline

Op 30 juli was het weer wel heel gunstig om nog eens het Waasland in te trekken per fiets.
De avond vooraf de route uitgestippeld en de ochtend zelf vroeg opgestaan want de rit werd lang en warm.

Al snel waren we de brug van Sas van Gent voorbij en reden we bij Westdorpe rechtsaf de polder in.

Deze lange rechte weg voerde ons al snel naar de grens met Belgiƫ.
Deze grenspaal staat aan de grens bij Zelzate.

De weg voerde ons langs een zeer rustig plaatsje alwaar wij langs de waterkant hebben genoten van onze boterhammen.
Zoals u kunt zien was dat de perfekte plaats om even op adem te komen en te genieten van de meegebrachte spullen. Iets waar wij dan ook ruimschoots de tijd voor hebben genomen, mede omdat wij hier ook konden genieten van de schaduw. Iets waar wij toen wel even aan toe waren.


Vervolgens moesten wij de "expresweg" N49 over om onze weg naar Moerbeke te vervolgen.

Vanaf het hoge punt boven de weg hadden wij een zeer mooi uitzicht en menig vrachtwagenchauffeur drukte vriendelijk op de claxon om ons te begroeten. Iets wat mij weer duidelijk maakte dat onze zuiderburen zeer vriendelijke en gastvrije mensen zijn.
Wij vertoefen er graag !

Na nog enkele typische Vlaamse weggetjes kwamen we aan in Moerbeke. Al snel vonden we het Gemeentehuis, alweer een zeer mooi exemplaar.

Alsmede een zeer fraai monument voor de slachtoffers van de beide wereldoorlogen, onze nieuwsgierigheid ging vervolgens uit naar de plaatselijke kerk. Snel even een rondje gefietst en het bleek dat de achterkant van de kerk een verassing in huis had voor onze camera.

Het beeld aan de achterkant viel ons echt op omdat je zoiets normaal aan de voorkant verwacht te vinden.

Ook hier in Moerbeke werd weer een rustpauze ingelast omdat het ondertussen wel heel erg warm was geworden en veel drinken is dan wel een must.

Na een half uurtje werd de rit huiswaarts aangevat. De snelweg over en dan rij je door Kruisstraat alwaar bij de plaatselijke kerk een zeer fraai monument in de vorm van een muurtegel is aangebracht voor een Canadese vliegenier die in de omgeving is neergestort met zijn vliegtuig.
Het feit dat er nog zeer mooie bloemen bijhingen betekent voor ons dat men hier zeer goed en zorgvuldig met deze dingen omgaat en de slachtoffers respecteert.

Na deze ervaring te hebben opgedaan was het richting Axel alwaar we hebben genoten van een koele verfrissing want de temperatuur was ondertussen richting de 30 graden Celsius gekropen.

We hebben deze dag zeer mooie dingen gezien en genoten van alles in de omgeving, echter het feit dat de snelweg 2 keer onze pad kruiste was een minpunt.
De oversteek voor Moerbeke was goed omdat we daar over de snelweg gingen via een brug, echter bij Kruisstraat was het gewoon een kruising waar wij ons als fietsers niet op ons gemak voelden.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te bezichtigen.
http://www.mijnalbum.nl/Album=3RQIH7WJ

Geen opmerkingen: