dinsdag 15 juli 2008

Rondje Zeelandbrug - Oosterscheldekering

Kaart : Fietsknopennetwerk Zeeland Schouwen-Duiveland
Knooppunten : Colijnsplaat 30-31-7-8-90-81-71-70-4-5-13-22-39 Colijnsplaat
Afstand : 57 km
Datum : 14-07-2008.

Deelnemers : Leen-Carolien-Edwin en JacquelineDe fietsen zijn er klaar voor en wij ook.

We vertrekken om 8:30 want er staat ons een lange en warme dag te wachten. De route zal 57 km lang zijn en de temperatuur zal die dag stijgen tot 25+ graden.

De zoon en zijn vriendin hadden besloten om mee te gaan op deze mooie trip, echter omdat de fietsendrager slechts 2 fietsen kon hebben, besloten we ter plekke 2 fietsen te huren voor hun.


De auto werd geplaatst in Colijnsplaat en vanaf daar hadden we al een uitzicht op hetgeen ons als eerste te wachten stond nml. de Zeelandbrug.

Een 5 km lange verbinding tussen Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland.
Mijn gezinsleden hadden deze brug op nog geen enkele manier betreden voor deze dag en nu moest het gelijk per fiets. Echter we hadden er allemaal heel veel zin in en zoals u kunt zien op de foto's was het weer ons goed gezind. Niets kon ons tegenhouden !!!

Eenmaal aan de overkant aangekomen voerde de tocht ons door Zierikzee. Een werkelijk heel mooie plaats die wij iedereen kunnen aanbevelen voor een bezoek.
Wij kwamen die dag via de Noordbrug het stadje in en hebben aldaar aan de waterkant een eerste welverdiende rust ingelast en natuurlijk de bevindingen doorgenomen van die eerste trip over de Zeelandbrug.
Iedereen was zeer onder de indruk geweest van die overtocht en wij kunnen dan ook alleen maar zeggen : Ga eens over die brug en geniet daarna van Zierikzee, je hebt de dag van je leven.

Na de genoten rust voerde onze tocht langs de oevers van de Oosterschelde. Omdat wij van Oost naar west reden hadden we die dag de hele tocht langs de Oosterschelde de wind tegen. Iets wat op de eerder genoemde huurfietsen niet meeviel.

Maar uiteindelijk was daar de Oosterscheldekering dan. Het symbool van de strijd tegen het water wat vandaag onze pad kruiste.

Daar moesten we terug over om weer aan de goede kant van de Oosterschelde te komen, daar waar onze auto stond. Bovendien zouden we eindelijk achterwind hebben als we eenmaal terug op Noord-Beveland zouden zijn.

Eenmaal aan de overkant was het in rap tempo en de wind in de rug naar Colijnsplaat terug, alwaar we de huurfietsen inleverden en ons eigen fietsen weer op de auto laden om de reis huiswaarts aan te vangen.
Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te bezichtigen.

Geen opmerkingen: