woensdag 23 juli 2008

Rondje Meetjesland

Kaart : Fietsknopennetwerk Meetjesland
Knooppunten : Sas van Gent (Ned) 90-94-95-52-55-61-64-74-79-84-77-78-71-20-26-58-99-97-96-94-90 Sas van Gent (Ned)
Afstand : 47 km
Datum : 22-07-2008

Deelnemers : Leen-Carolien-Edwin-Jacqueline-Adrie en Sylvia
We hadden met mijn schoonbroer en vrouw afgesproken om hun eens mee te nemen op 1 van onze tochten en omdat ook onze zoon en vriendin weer meegingen werd het een groep van 6 die op 22 juli begonnen aan wat later één van onze mooiste trips van deze zomer zou blijken te zijn.

Na enkele kilometers stuiten wij op dit pad. Een fietspad in aanleg wat op het moment van ons passeren dus geheel onverhard was.

Dat kon onze pret niet drukken, sterker nog, de pret werd er alleen maar meer om omdat wij wel houden van een verassing en toch zeker als je op pad bent met 2 mensen die niet echt ervaren fietsers zijn.

Onze mooiste ervaring kwam toen wij Kaprijke binnen reden. Wat mag die bevolking trots zijn op hun historisch gemeentehuis !!

We hebben er een uur gezeten om onze meegenomen boterhammen op te eten en er rond te kijken. Toen viel ons oog op de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk waar wij iets persoonlijks hebben achtergelaten. Deze kerk zal altijd in ons geheugen gegrift blijven. We kunnen hier een 10-tal foto's van laten zien maar om er meer te zien raad ik u aan om het foto album aan de rechterkant te bezoeken. Het is echt de moeite waard !!

Na ongeveer 1 uur genieten van deze mooie plaats werd de reis vervolgd naar Lembeke. Alweer zo'n typisch vlaamse plaats waar de mensen genieten van elke dag.

Onze volgende hindernis doemde snel op. De Oosteeklose bossen bleken alleen te doorkruisen via een pad van kinderkoppen (Zo noemen wij ze althans in Zeeland).
Een pad dat niet alleen zwaar te berijden was maar ook nog eens bijna 3 km lang bleek te zijn. Alweer een beproeving voor de mens (Vooral het zitvlak) en machine (de fiets).

Na deze beproeving te hebben doorstaan werd de pad vervolgd richting Ertvelde. De plaats die huisvesting bied aan de beroemde vlaamse zanger Eddy Wally. Wij hadden echter geen tijd voor deze "beroemdheid" want wij hadden nog 1 plaats te bezoeken alvorens huiswaarts te keren.

Tussen de knooppunten 99 en 97 ligt het bedevaartsoord Stoepe.
Daar moesten wij natuurlijk even aanleggen want zo vaak kom je niet in een bedevaartsoord.
Ook hier was het weer verbazing alom. Mede omdat bij ons in Nederland de kerken niet altijd bezichtbaar zijn en hier in het Meetjesland staan de kerken altijd open ter bezichtiging. Iets waar ze in Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen !

Tot zover deze zeer mooie trip, een echte aanrader en gezien de gebeurtenis in Kaprijke is dit zeker 1 van mijn mooiste trips deze zomer. Mijn schoonbroer en vrouw hebben nog enkele dagen zadelpijn gehad maar ook zij waren zeer onder de indruk van al het mooie wat het Meetjesland ons heeft geboden deze dag.

Hulde aan het Meetjesland !!

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te bezichtigen.
http://www.mijnalbum.nl/Album=NYA34YFD

Geen opmerkingen: