woensdag 30 juli 2008

Clinge en Omstreken

Kaart : Recreatief en grensoverschrijdend Fietsroute-Netwerk (Groen Zeeuws-Vlaanderen)
Knooppunten : Geen (Gewoon lekker rondgereden)
Afstand : 29 km
Datum : 29-07-2008

Deelnemers : Leen en Carolien


Op dinsdag 29 juli vertrokken mijn vrouw en ik voor een tochtje door de bossen bij Clinge (Zeeuws-Vlaanderen).De auto werd in het centrum van Clinge geparkeerd en de fietsen werden eraf gehaald.

Het was die dag +/- 27 graden dus een tochtje door de bossen van Clinge leek ons zeer plezierig en verkoelend.
Al snel werd ons duidelijk dat de Clingse bossen geen verharde paden kennen en we een leuke middag cross country gingen beleven. Iets wat weer eens iets anders is als de rechte fietspaden die we dit seizoen hadden gehad.

Na de tocht door het Clingse bos werd de weg vervolgd door de polders rondom Heikant alwaar we gelijk voelden dat het die dag inderdaad zeer warm was.

Mede door het feit dat we geen knooppunten kaart bij ons hadden (Die was nml. uitverkocht op dat moment) bleven we eigenlijk een beetje rond Heikant hangen met de bedoeling om richting Stekene te gaan.
Echter zonder goede routekaart bleek dat al snel heel moeilijk te worden want voor je het wist was je afgeweken van je plan.

Dus vanuit Heikant zaten we snel op de weg naar Kapellebrug. Waar we trouwens nog een leuke manier om uw tuin te versieren tegen kwamen !!

Na dit bijzondere schouwspel op de eeuwige plaat te hebben vastgelegd werd de weg vervolgd richting het Stropersbos alwaar we in het mooie restaurant de Boshoeve hebben genoten van een hapje en drankje.

Toen werd het tijd voor de laatste etappe van onze zeer mooie tocht die dag.
Een rit door het stropersbos. We hadden gelezen dat de paden door het bos bijna niet te berijden waren.
Echter wij vonden het wel te doen op de dag dat wij er waren.
Alweer enkele kilometers onverhard om uiteindelijk terug te komen bij ons startpunt in de Belgische Klinge. Zelden hebben we zo veel lol gekend op zo'n korte route. En als je van onverharde paden houdt dan kunnen wij het Stropersbos en Klingse bos aanbevelen !


Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te bezichtigen.
http://www.mijnalbum.nl/Album=S4OXIO6Z


P.S. Een groot gedeelte van deze tocht hebben wij later nog eens gereden maar dan aan de hand van knooppunten. http://fietsenmetdekoning.blogspot.com/2008/08/rondom-stekene.html
Een echte aanrader.

Geen opmerkingen: