maandag 9 augustus 2010

Burggravenroute

Kaart : Burggravenroute (Oost-Vlaanderen)

Startplaats - Kluizen (België)
Afstand : 45 km

Routedetails kaart

Na de lange rit met de auto de vorige keer besloten we nu om het dichter bij huis te zoeken.
Onze keuze viel daarbij op de Burggravenroute, qua afstand leuk te doen voor iedereen en vanaf ons huis is het amper 20 minuten rijden met de auto.

De streek kennen we goed omdat we hier vaak meedoen aan wandeltochten. We verwachtten dan ook niet veel nieuws te ontdekken vandaag, hadden we ons daar even in vergist !
De streek is ontzettend mooi en zeer landelijk met typische hoeveboerderijen en typische meetjesland landschap.

Wij zetten de auto in Kluizen omdat we Ertvelde als 1 van de laatste plaatsen wilden bezoeken.
En bovendien is Kluizen niet zo'n grote plaats dus ben je zo goed als verzekerd van een parkeerplaats. Zodoende vertrokken we vanuit Kluizen en na een 5-tal kilometer gaan we door een fietsers tunneltje waar de plaatselijke kunstenaars de nodige graffity hebben aangebracht.

Het volgende dorp is Wippelgem.
Na het uitvoerig aanschouwen van de Geraardsmolen rijden we even verderop het terrein van het kasteel op. Het kasteel is al zo vaak gefotografeerd dat wij eens een foto plaatsen van de bijbehorende stallen. Als u deze route rijd bezoek dan even het terrein. Het is er prachtig toeven.

Vanaf hier rijden wij voor ons op onbekend terrein. Evergem hebben wij nog nooit aangedaan dus is het opletten en rondkijken om uit te zien naar bezienswaardigheden. Echter let hier ook op de weg en de route bordjes a.u.b.
Na een bezoek aan de plaatselijke kerk vervolgen wij onze weg richting het kanaaltje "de Lieve".

Het kanaaltje zelf is ontzettend smerig in deze tijd van het jaar, het staat zo goed als droog waardoor het stinkt en het aanzicht toont ook al niet fris. Ons oog valt echter wel op een mooie muurschildering. Hij staat op de zijgevel van de plaatselijke fietsenmaker langs het kanaaltje.

Na nog enkele kleinere gehuchtjes gaat onze pad richting Ertvelde. Onderweg zetten we ons op een bankje in het zonnetje en constateren dat de plaatselijke landbouwers het druk hebben.
Is het geen plaatje ?

We komen aan in Ertvelde, de woonplaats van Eddy Wally. Eddy heeft heel België en Nederland aan zijn voeten liggen met zijn liedjes. Echter wij zijn niet op zoek naar hem maar stuiten wel op de "hoge mottenwal". Alweer een mooi plekje om even rust te houden om zodoende energie te hebben voor het laatste stuk.

Nog snel een kiekje maken van het oude gemeentehuis van Ertvelde en 5 km verderop zit de tocht erop.

Wij hebben serieus genoten vandaag van de streek die we zogenaamd goed kenden.
Wederom zijn we verrast in eigen streek.

Een 8,5 is dan ook een terechte waardering.

Meer foto's in het fotoalbum !

Zie ook :
De leuke fietser
Fietsen moet kunnen nr. 59

Geen opmerkingen: