zondag 5 september 2010

Tussen de oude en nieuwe haven

Kaart : Knooppuntenkaart Oost-Zeeuws Vlaanderen

Startplaats - Sluiskil (Nederland
Knooppunten route : Sluiskil-22-29-73-42-43-44-15-54-12-19-10-40-28-25-26-27-22-Sluiskil
Afstand : 52 km

Routedetails kaart

Eindelijk na 3 weken niet te wezen fietsen was het vandaag weer eens tijd om de stalen rossen uit de schuur te halen. Deze keer wilden we jullie kennis laten maken met een stukje van Zeeland waar we zelf wonen. Daarom vertrokken we vanaf huis richting het oosten. Ons doel was Oude haven. Een gehuchtje net ten noorden van Hengstdijk. Onze terugreis zou via de nieuwe haven van Terneuzen lopen.

We knoopten enkele knooppunten aan elkaar en die brachten ons via Spui met zijn mooie beltmolen en Magrette richting Zaamslag.

Echter net voor Zaamslag slaan we bij de bovenstaande wilgen rechtsaf richting steenovens.

Via zeer mooie landelijke polderwegen met zeer mooie uitzichten zoals deze mooie boerderij komen we aan in Vogelwaarde.

Tijd voor een uitgebreide rustpauze want vanaf dit punt hebben we de wind in de rug. Iets wat zeer welkom is want de rest van de route loopt voor een groot deel langs de Westerschelde.

Net voor we in Terneuzen aankomen passeren we buurtschap "Griete" alwaar het plaatselijke cafe een uitstekend en wel gebruikt rustpunt is voor menig fietser.

In Terneuzen is het genieten van de aanwezige kunst op de boulevard en als je geluk hebt, zoals wij vandaag, kun je zelfs de kunstenaar aan het werk zien. Je kunt zien hoe de beelden op de boulevard tot stand zijn gekomen. Na dit schouwspel vervolgen we onze weg naar het sluisencomplex van Terneuzen.

Het is er een komen en gaan van schepen. Het wordt ook wel het portaal van Vlaanderen genoemd. Op zo'n mooie dag als vandaag is het er leuk toeven en je kunt de schepen bijna aanraken.

Voor ons zit de trip er bijna op, nog enkele kilometers door de polder richting Sluiskil en we kunnen genieten van een lekkere bak koffie.
En weer hebben we genoten van een rit door de streek waar we wonen.

Geen opmerkingen: