zondag 23 mei 2010

(Voormalige) Isegrimroute

Kaart : (Voormalige)Isegrimroute

Startplaats - Overslag (Belgie)
Afstand : 38 km
Datum : 23-5-2010

Na onze tocht door Walcheren gisteren gingen we deze keer weer België in. Mede omdat we een korte route zochten dicht bij huis. De dag had nml. nog andere aktiviteiten in petto.
We zagen een verslag over de Isegrimroute wat er niet om loog.
De route zou waardeloos zijn en niet te doen. (bron: de Leuke fietser)

Dat noemen wij nu een uitdaging, dat wilden we met eigen ogen aanschouwen.

De Leuke fietser sprak over een gebrek aan bordjes, welnu wij hebben het enigste bordje van
de route gevonden. Ik denk dat Toerisme Oost-Vlaanderen zich de kritiek heeft aangetrokken en de route heeft verwijdert of aan het hertekenen is. Wij hadden een kaart bij ons dus na wat kunst en vliegwerk kwam het toch allemaal goed en hebben we de voormalige route gereden.

Na de teleurstelling van het niet kunnen vinden van de bordjes zijn we dan toch maar gaan genieten van de route zoals hij geweest zou zijn. Wat opviel waren de vele kappelletjes onderweg.

Rond het middaguur kwamen we aan in Moerbeke en het mooie gemeentehuis valt gelijk op. Samen met de Sint-Antoniuskerk zijn het 2 echte blikvangers.

Enkele kilometers verder steken we voor de eerste keer de Moervaart over. Wat volgt is een 3 á 4 km lange kasseien strook waar de honden geen brood van lusten. Het pad ernaast wat aangelegd is om de fietsers een aangename doortocht te geven ligt er nog slechter bij als de kasseien. Echter zoals wij eerder hebben gezegd in verslagen over fietstochten, het hoort erbij !

Na een tocht langs de Moervaart en door Wachtebeke wat best de moeite waard is naderen we Overslag. Het is daar dat onze tocht begon. Nog snel even een kiekje van dit wonderlijk schouwspel en de kerktoren van Overslag dient zich aan.

Wij kijken terug op deze tocht.
Ik zeg tocht want we kunnen hier niet meer spreken over route aangezien de bordjes weg zijn.

Dus als route kunnen we hem dan ook niet beoordelen, echter als tocht viel hij best mee.
Het waren wat lange rechte stukken maar misschien omdat het vandaag windstil was, vielen ze niet zo op. De drukte was vandaag ook goed te doen.
Nee, van deze tochten op deze dagen lusten we er nog wel een paar.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: Isegrimroute

Waardering als route 0,0 Waardering als trajekt 7,5

Bron :
Tour de Frans
De Leuke Fietser

Geen opmerkingen: