zaterdag 22 mei 2010

Rammekensroute

Kaart : Rammekensroute

Startplaats - Vlissingen (Nederland)
Afstand : 53 km
Datum : 22-5-2010

Na al onze omzwervingen in Belgiƫ de laatste tijd wilden we weer eens in eigen land blijven.
We kozen voor de Rammekensroute omdat de afstand wel mooi is en de streek (Walcheren) ook zeer mooi is en bovendien is deze streek in de zomer veel te druk om leuk door te fietsen in verband met het toerisme. De voertaal verandert in die tijd van Nederlands naar Duits. Niet dat wij een hekel hebben aan dat feit want wij komen om te fietsen maar de enorme drukte ontlopen we liever als we aan het fietsen zijn. Wij verkiezen de rust.

En zo starten we onze route in Vlissingen om vandaag ons lekker te genieten van Walcheren.
Al snel voert de route ons langs het Kanaal door Walcheren en valt ons op dat het druk is op het water. We zijn niet de enige die deze dag willen genieten van de buitenlucht.

Na de passage van Oost-Souburg en Rithem gaan we richting Fort Rammekens, de naamgever van deze route.

De weg er naartoe gaat niet over rozen maar over kasseien. Het hoort er nu eenmaal bij als je fietst. Wat ons betreft mag er best wat afwisseling zitten in de ondergrond. Dat houdt ons alert en wakker.

Na Fort Rammekens (bovenstaande foto) gaat de weg richting Veerse Meer.

Let ondertussen wel op want er ontbreken nml 2 bordjes alvorens je hier komt. Net voor Ouddorp kom je aan een dijk en kun je zowel links als rechts. Het bordje ontbreekt maar gelukkig hadden wij de kaart bij ons en wisten we dat we links moesten.
Ook in Arnemuiden ontbreekt een bordje. Net over het spoor moet je rechtsaf, echter er is geen bordje wat ons daar de weg wijst.

Maar als je dan alles goed hebt gedaan wordt je beloond met een magnefiek uitzicht over het Veerse Meer.

Na een 5-tal kilometer langs het Veerse Meer kom je dan aan in Veere. Al van ver zie je de kerktoren. Volgens ons is het 1 van de mooiste gebouwen in Zeeland. En dan bedoelen we de buitenkant ervan. Het gebouw straalt zoveel kracht uit en steekt magistraal boven de rest uit.

Na een bezoek aan het sluizencomplex en een tocht door het ontzettend drukke centrum van Veere kijken we nog 1 keer achterom. Is het geen plaatje ?

De weg wordt vervolgd richting Middelburg, we verwachten er veel van want andere fietsers hadden de Lange Jan en het Stadhuis van Middelburg op de foto gezet tijdens het rijden van deze tocht.

Echter verder dan dit mooie erkertje kwamen wij niet want de route loopt helemaal niet door het centrum van Middelburg waardoor je geen mooie kiekjes kunt maken van de markt etc. En wij beoordelen graag de route en wijken dan ook niet ver af van de route. Helaas een gemiste kans van de routebouwers. Waarom niet een stukje door de mooie binnenstad van Middelburg ?

Gelukkig maakt de boulevard van Vlissingen een hoop goed. Het is hier altijd gezellig druk. Tijd dus om er even goed voor te gaan zitten en te genieten van het mooie uitzicht over de Westerschelde. Michiel de Ruyter kijkt met ons mee.

Enkele kilometers verder en wat gezoek naar bordjes (er ontbreekt er hier ook 1) komen we terug bij de auto. Tijd voor beoordelen van deze route.

We zouden graag een 9 of 10 geven echter er zijn enkele minpuntjes.
We missen enkele bordjes langs de route waardoor je goed kunt misrijden, bovendien vinden wij dat het centrum van Middelburg met de Lange Jan en het Stadhuis erbij horen. Mede daardoor komen we niet verder dan een 8,5.
De route is echter wel heel mooi en er is veel te zien met als hoogtepunten :

Het Veerse Meer
Veere
Vlissingen

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: Rammekensroute

Waardering 8,5

Zie ook :

Tour de Frans
De Leuke fietser

Geen opmerkingen: