zondag 27 september 2009

Cathalijne route

Kaart : Cathalijne route (VVV Zeeland)

Startplaats - Waterlandkerkje (Nederland)
Afstand : 35 km
Datum : 27-9-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Nog 1 dag mooi weer zei de weerman !!
Welnu, dan pakken wij onze fiets nog eens !

Ons oog viel op de Cathalijne route die we starten vanuit Waterlandkerkje

En het blijft een mooi kerkje wat ze daar hebben. Het staat op de Rijksmonumentenlijst en niet voor niets volgens ons.

Na Waterlandkerkje rijden we door naar St. Kruis alwaar de "Peperbus" onze aandacht trekt. De kerk wordt de Peperbus genoemd door zijn vorm.
Wij gaan aan de kerk even zitten genieten van de rust die in dit dorp heerst. We eten onze boterhammen alvorens we doorrijden naar Aardenburg.

Via het grote gat van St. Kruis komen we in Aardenburg aan.

Het dorp ademt rust en sfeer uit. Alles lijkt hier oud en goed bewaard. Het dorp staat vol met historische panden, eigenlijk teveel om op te noemen. Daarom raden wij u aan om het dorp eens te bezoeken en u te laten verrassen door al dit schoons.

Het voormalig gemeentehuis van Aardenburg

Passeerden we gisteren een broedplaats voor Meeuwen zie het verslag over de Grimbeert-route , vandaag was het de beurt aan de ganzen. Net buiten Oostburg ligt de Sophiapolder alwaar de ganzen zich verzamelen om de grote trek aan te vangen. Op het moment van ons passeren waren er al veel ganzen maar het was nog maar een fraktie van hetgeen ze er elk jaar verwachten.

Na de passage van Oostburg aan de achterzijde van het natuurlandschap 't grote gat komen wij weer terug in Waterlandkerkje. En overdenken we de route weer als altijd.

Hoe beoordelen we deze nu ??
Welnu, wij vonden het bijna saai.
Bijna saai omdat er niet veel afwisseling in zit, je rijd 35 km door de polders en komt behalve Aardenburg niet veel plaatsjes tegen om even te vertoeven, echter omdat je door de ruime polders rijd kun je heel ver kijken en is er altijd wel iets te zien in de verte dus is het daarom ook weer niet saai. Zoek je echter een route met terrasjes dan moet je deze absoluut niet rijden.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=7IZJUNDB

Geen opmerkingen: