zaterdag 26 september 2009

Grimbeert Route

Kaart : Grimbeert Route (Waasland)

Startplaats - Lokeren - St. Hanusdreef (Belgie)
Afstand : 43 km
Datum : 26-9-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Op internet zagen we iemand deze route als minder goed bestempelen. Daar wilden wij het onze wel eens van weten want wij rijden best vaak in het Waasland en hadden elke keer goede ervaringen gehad.

Het is 11 uur op zaterdag 26 september en de thermometer geeft al bijna 20 graden aan, wat wenst een mens nog meer ?
Ze voorspellen amper wind dus vertrekken we vol goede zin vanaf het Parochiecentrum aan de St. Hanusdreef in Lokeren voor deze route.

Een Reynaert bank.

Kort na het vertrek valt ons oog op een mooie Reynaert bank en gelijk weten we dat deze route in het teken van Reynaert de Vos en zijn metgezellen staat. We hebben in de afgelopen zomer al heel wat routes uit dit thema gereden en allen bevielen ze ons goed. Alweer een opsteker dus !

Via heel wat grindpaden komen we in Lokeren aan. Echter voor we in het centrum zijn is het heel goed oppassen want de automobilist is kenbaar niet van plan zijn plaats op de weg af te staan aan die gek op zijn fiets ! (Zei de gek zelf)

Het mooie centrum van Lokeren.

Nadat we een stuk over de stoep moeten hebben lopen komen we dan toch aan op de markt van Lokeren. Wij besluiten om onze fiets te parkeren en verder te voet te gaan over de markt op zoek naar een tijdschriftenwinkel want we hebben de nieuwe Fietsen moet kunnen nog niet in ons bezit. Al snel vinden we een boekwinkel en zien tot onze opluchting dat hij er nog ligt.

Een foto gemaakt van het gemeentehuis alwaar zojuist een jong gelukkig stel elkaar eeuwige trouw gaan beloven, wij wensen ze vanaf hier alle geluk toe.

Ons geluk kon ondertussen niet op, we zoeken een bankje en eten onze boterhammen op en lezen ondertussen in de "Fietsen moet kunnen" over allerlei fietstochten.
De klok tikt ondertussen gewoon door en wij zien dat we nu toch wel moeten opschieten willen we voor het donker thuis zijn. We zijn nu 1,5 uur onderweg en hebben slechts 9 km gereden van de 45 km.

Bospark en Verloren_Bos

We vervolgen onze weg door het zeer fraaie Bospark alwaar we ook weer even halt houden.

Het ruiterbeeld in het centrum van Ruiter.

Na het bospark gaat het echter even in rap tempo naar Ruiter, een zeer klein dorpje met een mooie kerk en bovenstaande toepasselijke ruiter bij het binnenrijden van het dorp.

Klein kerkje nabij Waasmunster.

En voor je het weet ben je de snelweg over en rij je in Waasmunster. Tot nu toe zijn wij zeer lovend over deze route, echter het minder mooie stuk komt er nu aan volgens de informatie van anderen.

Het centrum van Waasmunster

En dat klopt ook wel voor een deel.
De route wordt iets saaier en je rijd langs de snelweg, zij het dat het fietspad schuin onder de snelweg ligt en behalve het geluid van passerende vrachtwagens heb je er eigenlijk geen last van. Al met al vinden wij het niet storend, we hebben al zoveel moois ter compensatie gehad dat we dit stukje route voor lief nemen. Het fietspad is zeer breed en ligt ver gescheiden van de snelweg.

Het beeld van Grimbeert de das. De naamgever van deze route !

En dan slaan we af naar natuurpark Molsbroek alwaar zeer veel meeuwen broeden in de zomermaanden, wij hebben geluk en treffen slechts enkele meeuwen aan. De natuur is er echter in grote overvloed aanwezig.

Natuurgebied Molsbroek

Wij komen na 45 km weer terug aan bij het parochiecentrum en spreken na over de route.

Het Parochiecentrum nabij Lokeren.

In tegenstelling tot de ons opgedane info op het internet vinden wij deze route zeer mooi.
De minpunten (Drukte in Lokeren en passeren van de snelweg) vallen weg tegen de pluspunten want die zijn er ons inziens in overvloed. In de zomer van 2010 willen wij deze route nog eens rijden om te kijken of de meeuwen in grotere aantallen aanwezig zijn.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=BIEYWHOJ

Geen opmerkingen: