zaterdag 31 oktober 2009

Hulsterloo route

Kaart : Hulsterloo route (VVV Zeeland)

Startplaats - Nieuw-Namen (Nederland)
Afstand : 37 km
Datum : 31-10-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Eindelijk, na een aantal weken van pech met het weer (Midden in de week mooi fietsweer en in het weekend net niet) was het vandaag het proberen waard. Rond het middaguur kwamen we aan in het grensplaatsje Nieuw-Namen van alwaar we vandaag zouden vertrekken voor de Hulsterloo route.

De naam Hulsterloo verwijst naar de oude naam van Nieuw-Namen. Lang geleden heette het dorp nml. zo.

Bij het vertrek waren we vol goede moed, het was immers al ruim een maand geleden en het zag er lang naar uit dat we voor het eerst sinds lange tijd een maand zouden hebben zonder te fietsen. Echter op de laatste dag van deze oktober maand lukte het dan toch nog net.

Nieuw-Namen ligt aan het Belgische plaatsje Kieldrecht vast dus reden we na enkele minuten al in België. En zoals altijd stopten we even bij de plaatselijk kerk om een kiekje te schieten.

Nadat we Kieldrecht achter ons hadden gelaten en we een stuk langs een drukke weg waren gefietst vervolgden we onze weg over zeer mooie polderwegen richting Clinge.
In deze tijd van het jaar is het landschap extra mooi door de vele kleuren bladeren op de weg en de kale bomen. En zo heeft elk jaargetijde zijn moois te bieden.

Eenmaal terug in Nederland reden we na Clinge door een zeer mooi stuk bos. Nogmaals werd duidelijk dat de herfst was ingetreden want op sommige plaatsen kon je moeilijk het verschil tussen het pad en het bos zien. Het lag werkelijk bezaaid met bladeren.

Onze eerste stop was Sint-Jansteen. Voor de kerk staat een leuk bankje waar je een goed uitzicht hebt op het centrum van dit dorpje. Mensen bekijken is een leuke bezigheid terwijl je de boterham opeet en je geniet van het schaarse zonnetje dat alle moeite deed om zich even te laten zien.

Wij vervolgden na een 20-tal minuten onze weg richting Hulst alwaar we enkele weken geleden een mooie wandeling hadden gemaakt. We hebben hier de foto van de molen geplaatst maar op ons Wandelweblog zijn meer mooie foto's te zien van deze stad.

De temperatuur begon te dalen en wij haasten ons verder. Echter in onze haast misten we een bordje waardoor we in Graauw een straat te vroeg afsloegen en we aan de verkeerde kant van de kreek fietsten. Het leverde ons wel een mooie foto op van het voormalig gemeentehuis van Graauw.

Al met al een leuke route om eens te rijden maar niet één die ons bij zal blijven.
De afstand is leuk voor iedereen maar er is te weinig te zien waar je hart sneller van gaat slaan.
Hulst is natuurlijk een trekpleister en als je tijd hebt moet je hier zeer zeker een terrasje pakken want in het centrum zijn er veel te vinden. Hulst verkennen moet je echter te voet doen.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=TY3Z3BXI

Geen opmerkingen: