zondag 13 september 2009

Assenede Smokkelfeesten 2009 fietstocht

Kaart : Geen (Plaatselijke organisatie)

Startplaats - Assenede (Belgie)
Afstand : 27 km
Datum : 13-9-2009

Deelnemers : Leen, Carolien, Edwin en Jacqueline

Soms heb je zo van die dagen dat je niet goed weet wat je wilt doen.
Het weer is niet optmaal om te fietsen maar toch wil je wel fietsen.
Zo'n dag was het vandaag dus, uit eindelijk besloten we om op de fiets naar Assenede in Belgie te fietsen alwaar de Smokkelfeesten werden gehouden. Maar bovenal organiseerden ze vandaag een fietstocht en een wandeltocht, aangezien wij fanatieke fietsers zijn gaan we een leuke wandeltocht niet uit de weg.

En zo was het dat we om half 11 op de fiets stapten voor de 11,5 km rit naar Assenede. Net voor 11 uur kwamen we aan en we vielen met ons gat in de boter. Het weer was iets vriendelijker geworden en de fietstocht was over een langte van 27 km georganiseerd, samen met de 23 km van heen en weer fietsen zouden we op 50 km uitkomen.
Het alternatief was 12 km wandelen.

We schreven ons in en stonden op het punt om te vertrekken toen de stadsomroeper de feestelijkheden op zijn eigen manier opende.

Luidkeels heette hij iedereen van harte welkom en kondigde een muzikaal gezelschap aan.
De Bevlekte Ontvangenis begon aan een optreden dat zijn weerga niet kende.

Nog nooit heb ik een liedzanger zo in zijn rol zien opgaan. Hij had in no time het hele plein voor de feesttent aan zijn voeten !

Onderstaand enkele foto's van deze bijzondere fanfare !!

De route op zich voerde voor 95% over het trajekt van de Rode Geul route die wij enkele weken hiervoor net gereden hadden maar dat mocht de pret niet drukken.

Het centrum van Bassevelde blijft een zeer mooie plaats om even te vertoeven.

Na de fietstocht was het nog 11,5 km naar huis fietsen en zodoende stonden er om half 4 toch 50 fietskilometers op onze tellers en we waren een leuke dag weggeweest en daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Een leuke dag beleven op de fiets !!

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=ZH8MI78D

1 opmerking:

Els zei

Hallo. Ik kom op deze blog terecht omdat ik op zoek was naar de Catalijne route in Zeeuws vlaanderen,en zo kwam ik hier terecht :)
Zo vond ik ook deze leuk uitstap naar Assenede,waar ik woon! Héél leuk om te lezen,en ik ben blij dat het een leuke ervaring was! Assenede is heel mooi,en de Rode Geul route is idd een zeer mooie route,maar wij rijden vaak op knooppunten,die brengen je net ergens elders dan op de fietsroute.
Een vriendelijke groet,Els de Wulf uit Assenede


Hele leuke blog trouwens! Had er ooit ook ééntje en heb hem op een dag eens weggedaan... ik moet toch maar eens herbeginnen :)