zaterdag 23 mei 2009

Zwarte bessen route 2009

Kaart : Zwarte bessen route

Knooppunten : N.V.T
Afstand : 40 km
Datum : 23-5-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Één keer per jaar wordt de Zwarte Bessen route georganiseerd. De route start in Nieuwdorp bij de Wijnmakerij aldaar en voert ons voor een groot gedeelte over het trajekt van de Zak van Zuid-Beveland route. Onderweg kunt u kennis maken met allerlei streekprodukten en krijgt u volop gelegenheid om bedrijven te bezoeken.

Het was voor ons de eerste keer dat we meereden met een georganiseerde route en hadden geen flauw idee wat we er van moesten verwachten. Echter het werd een zeer groot succes wat zeer zeker voor vervolg vatbaar is.

Een ongekend aantal fietsers hadden zich gemeld bij de wijnmakerij, de weg stond dan ook vol met auto's met fietsendragers achterop. Snel schreven wij ons in (€ 3,00 inschrijfgeld) en op de fiets. Eerlijk gezegd zijn we door het overweldigend aantal fietsers verrast en daardoor vergeten foto's te maken. Echter het verhaal van de dag wil ik u niet onthouden want deze route verdient alle aandacht.

Zoals gezegd is de start bij wijnmakerij Boonman in Nieuwdorp.
We rijden richting 's Heerenhoek en via werkelijk schitterende polderweggetjes komen we aan bij de eerste rustplaats. De theetuin houdt open dag gekoppeld aan deze fietsdag. Tijd voor een kopje koffie of thee en even lekker in de zon zittend napraten over hetgeen we tot nu toe hebben gezien.

De route wordt vervolgd en alweer rijden we via het mooie polderlandschap van Zuid-Beveland richting Kwadendamme waar een melkschapen bedrijf open dag houdt. er worden verschillende produkten te koop aangeboden, wij besluiten een stukje schapenkaas te kopen. (we hebben dit nog nooit gegeten)

Na de 1ste stempelpost te hebben gehad gaat onze weg richting de brilletjesdijk nabij ten zuiden van Nisse alwaar we een blikje bessendrank krijgen aangeboden van de plaatselijke bessenteler die gelijk ook als 2de stempelpost fungeerd.

De laatste stempelpost is bij jammakerij 't Siepje, we zijn dan ondertussen op ongeveer 9 km van de finish en hebben een zeer mooie en rustige tocht achter de rug. Nog even een trapje er bovenop en we zijn terug bij de wijnmakerij alwaar we op vertoon van onze stempelkaart nog een streekprodukt aangeboden krijgen.

We hebben er 40 zeer mooie kilometers op zitten en besluiten gelijk om volgend jaar weer mee te doen. We kunnen niet anders doen dan ook u aanraden om deze tocht eens te rijden, hij is ZÉÉR de moeite waard !!

Geen opmerkingen: