zondag 24 mei 2009

De Boulevard route

Kaart : Walcheren

Knooppunten : Vlissingen Station 86-85-83-82-56-55-54-21-51-47-46-43-41-40-42-44-80-81-86 Vlissingen Station
Afstand : 39 km
Datum : 24-5-2009

Deelnemers : Leen en Carolien


Walcheren stond al lang op ons verlanglijstje en vandaag was het dan zover.
De enigste keuze waar we nog voor stonden was de vraag of we via de veerboot Breskens-Vlissingen over zouden gaan of zoals altijd met de fietsen op de auto naar de plaats van bestemming rijden. We besloten om het laatste te doen.
Wij dus per auto naar het NS station van Vlissingen alwaar een zeer mooie parkeergelegenheid is. We merkten daar bovendien dat we niet de enigsten waren die Walcheren hadden uitgekozen voor een trip deze dag.

Nadat we goed en wel op pad waren doemde de brug over het Kanaal door Walcheren al op. Onze route lag aan de overkant van de brug dus namen we van de gelegenheid gebruik om deze brug op de gevoelige plaat vast te leggen. Net over de brug gingen we rechtsaf alwaar een zeer mooi fietspad langs het Kanaal ligt. Na enkele kilometers verlaten we dit pad om via een tunneltje Souburg in te rijden. Eenmaal Souburg verlaten werd de route alleen maar mooier en rustiger.

Allereerst passeerden we delen van de verdedigings linie, een linie die bestaat uit vele bunkers die nog in goede staat verkeren en die 1 maal per jaar te bezichtigen zijn. Het is indrukwekkend om te zien hoe ze erbij liggen en te bedenken wat er zich moet hebben afgespeeld in deze streek.
Onze trip ging verder richting Grijpskerke.
De tocht ging via een schitterend natuurgebied wat alleen toegankelijk was voor fietsers en voetgangers. Als u deze trip rijd neemt u dan aub de tijd om hier van te genieten.

Bij het doorkruisen van Grijpskerke kregen we een zeer mooi zicht op de plaatselijke molen.
Na een mooi plaatje ervan te hebben gemaakt vervolgden we de weg naar Zoutelande.
Ineens belandt je dan in het recreatiegebied van Walcheren. Buitenlandse nummerborden zijn hier meer regelmaat in het seizoen dan uitzondering.

In het centrum van Zoutelande staan deze 2 mooie borstbeelden van de boer en boerin in klederdracht. Er recht voor staat een bankje, neemt u eens de tijd om daar even te zitten en te genieten van het uitzicht. U krijgt er absoluut geen spijt van !

Wij rijden Zoutelande aan de zuidkant uit en komen bijna direkt in het Hollebos terecht. U rijd kilometers door een van de mooiste bossen die wij tot nu toe hebben doorkruist.

Kilometers lang ziet u niets anders dan een smal fietspad door de bossen waarna u aankomt in Vlissingen. Bijna gelijk komt u aan op de boulevard van Vlissingen.

De gevangenpoort, het beeld ter ere van de loodsen die de mensen veilig over de Schelde loodsten en het machtige beeld van Michiel de Ruyter zijn maar een paar bezienswaardigheden op deze boulevard. Neemt u ook hier ruim de tijd om alles in u op te nemen. U komt ogen te kort verzeker ik u.Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=TWR3TCLW

Geen opmerkingen: