zaterdag 16 augustus 2008

Rondom Stekene

Kaart : Waasland

Knooppunten : 89 (net buiten Heikant) -88-80-81-84-86-85-87-92-93-97-99-98-96-95-89
Afstand : 41 km
Datum : 16-08-2008

Deelnemers : Leen-Carolien

Zaterdag 16 augustus en het is schitterend weer, wat doe je dan als fietsliefhebber ?
Juist, je pakt de kaart, zet de fietsen op de auto en rijd ergens naar toe waar je het wel eens vanaf de fiets wilt zien. In dit geval betekende dat voor ons een route rondom Stekene met als begin- en eindpunt Heikant (Wij wonen per slot van rekening in Zeeuws-Vlaanderen)

Na wat problemen om het startpunt (Nr.89) te vinden zaten we na enige tijd op de goede weg.
Het eerste deel van de reis zou ons richting het Stropersbos voeren, wij hadden dat deel van de route al eens gereden in een vorige route, echter deze keer waren de paden in het bos minder goed berijdbaar, wat op zich wel wat hilariteit opleverde. Na het uitrijden van het bos kwamen we op het autovrije fietspad tussen Klinge en St. Niklaas.

Een zeer mooi en zoals gezegd, autovrij fietspad wat ons langs 't Kalf voerde.
Wij moesten dit fietspad echter bij knooppunt 81 verlaten want onze route voerde niet naar St. Niklaas maar richting Kemzeke.

Bij knooppunt 86 gingen we richting Kemzeke alwaar we hebben genoten van de vele mooie gebouwen en gedenktekens.
Voor ons was een verassing om te zien wat Kemzeke allemaal in huis had.
Het is dan ook hier dat we de middag boterhammen hebben opgegeten.

Rond 1 uur werd de reis opnieuw aangevat met als volgende stop St. Pauwels.
Nog net op tijd werd de plaatselijke molen van St. Pauwels door ons ontdekt om hem vast te leggen op plaat zodat wij hem aan u kunnen tonen via dit weblog.
Een zeer goed onderhouden molen die op die dag werkende was te zien. Zeer mooi !

Na het uitrijden van St. Pauwels hebben we gedurende 10 km kunnen genieten van een autovrij fietspad langs het Stekene Kanaal. Melden we in het verslag van onze vorige route (Cadzand Bad) nog dat het fietspad rondom Sluis het mooiste van Nederland wordt genoemd dan verklaren wij het fietspad langs het Stekene kanaal bij deze tot mooiste fietspad van Belgie.

Een autovrij fietspad wat van tijd tot tijd bovenstaand uitzicht biedt kan niet lang genoeg zijn.
Zeg nu zelf, is het geen plaatje ?

Echter aan alle mooie liedjes komt een eind dus net voor het binnenrijden van Klein-Sinaaï kwam er een eind aan dit mooie pad. Echter Klein-Sinaaï had voor ons de Grot van onze lieve vrouwe voor de fietsers in petto. Persoonlijk wist ik niet van het bestaan van deze "grot" af maar nu we er toch waren hebben we gelijk een kijkje genomen.

Er hangen truien geschonken door bekende wielrenners en een ieder die dat wil kan er steun vragen. Wij hadden echter die dag geen steun meer nodig want onze route was ver ten einde voor deze dag.

In de verte doemde Heikant alweer op en na nog een mooie rit door een bosrijk gebied waren we alweer aan het eind van onze route.

We kwamen tot de conclusie dat deze route absoluut hoog in de lijst van favouriete routes zou komen te staan omdat we zeer veel autovrije fietspaden hebben gehad, heel veel afwisseling van ondergrond en er was heel veel cultuur te snuiven onderweg.

Tot voor deze dag kwam het Waasland niet in onze favouriete routes voor maar deze route heeft daar zeer zeker verandering in gebracht.

Een echte aanrader !!

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien:
http://www.mijnalbum.nl/Album=G8YRNZYA

Geen opmerkingen: