zondag 18 april 2010

Bulskampveldroute

Kaart : Bulskampveldroute

Startplaats - Beernem (Belgie)
Afstand : 43 km
Datum : 18-4-2010

Eindelijk, eindelijk was het zover. 7 weken later als in 2009 viel het voor ons allemaal voor het eerst dit jaar samen.
Geen andere verplichtingen, niet werken en uiteraard mooi fietsweer.

We kunnen zeggen dat het fietsseizoen vandaag voor ons is begonnen en ons wandelseizoen voorbij is. We hebben nog een aantal wandeltochten op de planning maar vanaf nu zal fietsen de hoofdmoot zijn.

En dus gingen we vandaag op pad om met ons eigen ogen te zien wat er zoal mis, maar vooral goed was aan "de Bulskampveld route".

In de fietsen moet kunnen nr. 71 werd al gesproken over de mooie stukken in het Lippensgoed-Bulskampveld domein, echter ook het feit dat er richting het kasteel geen fietsen werden toegelaten wilden we zelf zien want wie verzint er nu zoiets ?

We vertrokken bij de plaatselijke sporthal aan de Reigerlostraat te Beernem en al na enkele 100-den meters verlieten we de drukke weg. We gingen rechtsaf richting het Hooggoed. Bovenstaande foto geeft goed aan welk soort parcours we vervolgens kilometers lang voorgeschoteld kregen.

Al snel doemde Sint-Maria Aalter op. De plaatselijk kerk passeren we snel want we weten dat het domein Hooggoed er aan komt.

Vanaf het moment dat we het domein Hooggoed inrijden voelen we ons op het gemak. Enige tijd geleden hebben we hier mee gedaan aan een wandeltocht dus we wisten ongeveer hoe mooi het hier is.
Tijd dus om onze eerste stop in te lassen op 1 van de bankjes die langs het pad staan en genieten van de rust en het gezang van menige vogel.

Na deze rustpauze vertrokken we richting het domein Lippensgoed-Bulskampveld alwaar deze route zijn naam aan te danken heeft. En ja hoor, na een heel mooie tocht door het domein worden we verrast door een wegwijzer richting kasteel met er gelijk achter een bord waarop te zien is dat we als fietser niet welkom zijn.

Jammer, jammer en nog eens jammer. We kunnen toch moeilijk ons stalen ros achter laten en al lopend (wie weet hoever) even kijken naar het kasteel en kruidentuin.
In plaats daarvan nemen we rustpauze 2 in acht en al zittend op een bankje mijmeren we weg in de gedachte dat het hier wel heel mooi en rustig is.

Wij slaan linksaf en genieten verder van het mooie pad en de rustige omgeving.

Al snel rijden we richting de snelweg Gent-Brugge.
Eerst zien we nog het consulaat van Suriname opdoemen. Een leuk "optrekje" zullen we maar zeggen.

Het laatste stuk voert ons eerst langs de rivier de "Zuidleie" waarna we terug rechts afslaan en we de spoorrails en snelweg Gent-Brugge terug oversteken.
Vanaf hier is het in 1 rechte lijn terug naar de auto, je geniet nog van een paar stukjes natuur en ineens ben je terug aan de auto en kun je napraten over de eerste tocht dit seizoen.

De conclusie is snel getrokken.
Dit is een zeer mooie route waar je volop kunt genieten van de rust die moeder natuur ons biedt. Vergeet echter niet je plakspullen mee te nemen want je krijgt redelijk veel onverhard wegdek te verwerken. Minpunt is inderdaad het Lippensgoed-Bulskampveld domein waar de route naar vernoemd is maar je niet tot het kasteel mag fietsen. Het wordt echter volop gecompenseerd door mooie natuur.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: Bulskampveldroute

Waardering : 10,0

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste ,

Vandaag de bulskampveldroute gefietst voor de tweede keer .
Vorig jaar konden we inderdaad met de fiets niet naar het kasteel fietsen .

Vandaag gezien dat er iets verder een tweede afslag is waar men wel met de fiets doormag .

Men heeft waarschijnlijk onlangs bordje bijgeplaatst met text :
fietsdoorgang naar het kasteel en terug

bordjes volgen naar cafetaria en op het laatst vraagt men wel om af te stappen.

Het terras is zalig om een koffietje te drinken met zicht op het park.

Hou rekening met sluitingsdagen
op maandag & dinsdag

Wilfried