zondag 5 april 2009

De Mantelingen Route

Kaart : ANWB Fietsrouteboek deel 1 krt. 75

Knooppunten : n.v.t
Afstand : 35 km
Datum : 5-4-2009

Deelnemers : Leen - Carolien - Adrie en Sylvia

Deze keer hebben we gekozen voor een Landelijke fietsroute.
We waren nog nooit in Veere geweest en met de aankoop van het ANWB Fietrouteboek kwamen we op het idee om daar eens te gaan kijken. Adrie en Sylvia gebeld en ook zij hadden wel zin om weer eens te gaan fietsen.
Na wat tegenslagen vertrokken we eigenlijk wat aan de late kant op deze dag, maar het werd toch weer een heel leuke dag.

We hadden gekozen voor de Mantelingenroute omdat het een route is met grote verschillen. Bovendien is de afstand ook zeer goed te doen voor ons in deze tijd van het jaar. Sommige van ons beginnen weer aan het nieuwe fiets seizoen dus dan is 35 km een leuke afstand.

Om 14 uur kwamen we aan in Veere en wat gelijk opvalt als je Veere binnenrijd is de enorm grote toren van de plaatselijke kerk. Zelden heb ik zo'n grote toren gezien.
Snel onze auto weggezet in de buurt van het busstation en na wat rondgekeken te hebben in het haventje stapten we op de fiets.

Bij het uitrijden van Veere zagen aan onze linkerkant de mooie molen die het dorp rijk is. Het is één van de vele mooie bouwwerken in en rond Veere.

Tussen Veere en Domburg liggen de Mantelingen, een zeer mooi stuk natuur waar het zeer goed fietsen is. Een smal fietspad brengt u langs werkelijk schitterende stukken bos richting Domburg. En voor je het weet sta je oog in oog met een voor ons nog onbekend dier. ( Wie de naam kent mag het ons mailen, wij weten het niet )

Via Domburg, waar het deze dag ongekend druk was, rijden we door de polders terug richting Veere. Onderweg komen we door Serooskerke alwaar het plaatselijk "praothuus" ons opviel. We denken dat al het plaatselijk nieuws hier besproken wordt.

En voor je het weet sta je weer terug in Veere. Een waterpartij is de voorbode van al het mooie wat Veere te bieden heeft.

Wij hebben zeer zeker genoten van deze trip, het eerste deel door de Mantelingen is zeer mooi terwijl de terugtocht door de polders weer totaal anders is.
Wij kunnen de tocht aanraden, echter rijd hem niet in de vakantie periode want dan zal het rondom Veere en Domburg ongelooflijk druk zijn, iets wat het nu al was.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=OAR6YRJK

Geen opmerkingen: