zaterdag 15 november 2008

Tussen de Klinge en Vrasene

Kaart : Waasland

Knooppunten : de Klinge 80-81-82-76-72-71-2-1-69-70-75-73 de Klinge
Afstand : 33 km
Datum : 15-11-2008

Deelnemers : Leen en Carolien

Eindelijk was het dan weer zover, na een korte ziekte en een druk schema en het weer wat niet wilde was het vandaag weer eens gunstig om erop uit te trekken.
We hadden onze zinnen gezet op een route vanuit de Klinge (Waasland). We waren al meerdere keren vanuit de Klinge vertrokken maar nog nooit oostwaarts gereden.
Rond het middaguur de fietsen op de auto geladen en vertrokken om ook weer op tijd terug te zijn want de dagen worden alsmaar korter in deze tijd van het jaar.


Fietspad tussen de Klinge en St. Niklaas

We lieten het Clingse bos en het Stropersbos deze keer links liggen en reden naar het zuiden richting St. Gilles-Waas over de voormalige spoorlijn waar nu een zeer mooi fietspad richting St.Niklaas ligt. Vooral in de herfst is het een kleurijk geheel.

Al snel doemde St. Gilles-Waas op. Een blikvanger is het Gemeentehuis en de mooie kerk.


Gemeentehuis van St. Gilles-Waas

Voor de kerk waren grote werkzaamheden aan de gang waardoor wij even het bordje over het hoofd zagen, het was nml. verplaatst naar de overkant van de weg en ook al omdat de straat en het plein voor de kerk opgebroken lagen letten wij even meer op het verkeer dan op het bordje.
Echter al snel zaten we weer op de goede weg en hadden we in ieder geval een mooie foto van het Gemeentehuis. De kerk zal moeten wachten tot een volgende gelegenheid.

Fietspad tussen St. Gilles-Waas en Vrasene in november !

Dat een fietstocht in November in deze streek iets aparts is blijkt wel uit bovenstaande foto.
Tussen St. Gilles-Waas en Vrasene ligt een zeer mooie pad, echter als je er in november over wilt ziet het er ineens anders uit.
Vooral blijven trappen en niet stilvallen is dan het motto.


De schandpaal naast de kerk van Vrasene

Aangekomen in Vrasene trok de kerk onze aandacht(zoals altijd) echter deze keer heb ik een foto hier geplaatst van de schandpaal naast de kerk. Moet vast en zeker een vernedering zijn geweest als ze je hier in vastmaakten vroeger.

Een grote kreek nabij knooppunt 70

Eenmaal terug over de Expresweg bij knooppunt 69 veranderde het landschap in een krekengebied. De eerste doemde al snel op om gevolgd te worden door vele andere waaronder de Panneweel. een stukje ongerepte natuur waar de flora en fauna zeer uitgebreid is.


Borstbeeld van voormalig burgemeester van Hove uit Klinge

Onze route kwam ten einde in Klinge alwaar een borstbeeld van oud burgemeester van Hove ons opwachtte. Het staat tegenover de kerk in het centrum van de Klinge.
Het was ondertussen ruim 4 uur en we hadden weer een mooie dag gehad. We vonden het weer welletjes en keken alweer uit naar de volgende route.
We houden u uiteraard op de hoogte !

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=SLFJR8XL

Geen opmerkingen: