zondag 12 oktober 2008

Buddybikers Route

Kaart : Meetjesland

Knooppunten : Wippelgem 46-41-40-33-27-31-37-34-30-24-11-17-20-26-35-1-39-42-43-46 Wippelgem
Afstand : 43 km
Datum : 12-10-2008

Deelnemers : Leen, Carolien, Adrie en Sylvia

Één van de laatste dagen dat de weerman goed weer voorspelde dus gingen we er nog eens op uit. Een tijd geleden waren we tot in Wippelgem gereden en toen had ik in mijn verslag al gesproken over het mooie plaatsje. Deze keer gingen we samen met zwager Adrie en zijn vrouw Sylvia naar Wippelgem om van daaruit te vertrekken naar het land achter Wippelgem.
De route hebben we de Buddybikers route genoemd omdat wij met Adrie en Sylvia een zeer goede band hebben (Buddies) en er die dag een fietsroute was uitgezet door de Buddybikers Mountainbikeclub van Sleidinge over bijna dezelfde wegen als wij in gedachten hadden deze dag.
Wij kwamen dus konstant Buddybikers tegen.


Deze bordjes gaven de route aan voor de Buddybikers.

Onze tocht voerde dus ook over paden die voor moutainbikers geschikt zijn, echter wij houden wel van wat afwisseling. Behalve onverhard hebben we deze dag ook menig keer de spoorlijn door Belgie gekruist. Je kunt er vaak heel mooie foto's van maken.


De spoorlijn door Belgie hebben we meerdere keren gekruist.

Rond 13:00 uur arriveerden we in Belzele en we hadden weer eens geluk, de kerk was open voor bezichtiging dus namen we daar dankbaar gebruik van. Onze mond viel open bij het betreden van deze kerk. Wat een pronkstuk van een kerk, ik weet niet meer hoeveel foto's we hebben genomen van deze kerk, maar deze kerk is voor ons de mooiste die we tot nu toe hebben bezichtigd. Als u in de buurt bent raden wij aan om hier even binnen te gaan !


De kerk van Belzele is de mooiste die we tot nu toe hebben bezocht.Meer van deze kerk is te zien in het fotoalbum.

Na Belzele vervolgden we onze weg langs het "Lievekanaal" waar we vissen konden zien zwemmen, echter ze wilden niet poseren voor de camera. Wij dus verder richting het Oost-Eeklose bos alwaar het op zo'n dag als vandaag (23 graden Celcius) zeer aangenaam is. De wegen liggen er echt bij zoals je ze kunt verwachten in het Meetjesland, onverhard en kaseiën.


Rondom Ertvelde zijn er veel bunkers te vinden.

Rondom Ertvelde en Kluizen vinden we een aantal bunkers aan die uit 1918 dateren.
Zij maakten deel uit van een versterkte linie tegen de Scheldemonding. Deze 'onderstanden' zoals zij in de volksmond genoemd worden hebben reeds meer dan 90 jaar de tijd getrotseerd en zijn nu trouwe bakens in het landschap geworden, stille getuigen van de eerste wereldoorlog. De opmars van de geallieerden ging in 1918 gelukkig zo snel, dat zij niet hoefden gebruikt te worden …


Terug in Wippelgem is de molen een bezienswaardigheid.

Onze tocht zat erop echter, we arriveerden terug in Wippelgem waar we nog even een bezoek hebben gebracht aan de molen die elke 2de zondag van de maand te bezichtigen is, hadden we gisteren pech met de stoomtrein, vandaag hadden we geluk !


Het kasteel van Wippelgem.

Behalve de molen is natuurlijk het kasteel van Wippelgem een bezienswaardigheid. Onze auto stond er tegenover dus hebben we 2 maal kunnen genieten van het zicht op dit mooie pand. Bovenstaande foto is van 's ochtends toen we vertrokken, in de mist is het een nog mooier gebouw.

Rest mij nog te melden dat we op deze route 2 visitekaartjes hebben achtergelaten onderweg.
Één ligt er in de spaarkaartenbak bij de bakker in Kluizen en de andere zit tussen de deur van een kappelletje bij de kerk in Wippelgem tegenover het kasteel. Hopen dat iemand ze vindt en kontakt opneemt met ons.

De rit was in ieder geval zeer mooi !

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=DWELR6AC

Geen opmerkingen: