zaterdag 20 september 2008

Spoorlijn Route

Kaart : Waasland

Knooppunten : Klinge 80-81-82-83-36-45-44-76-79-47-42-37-38-34-87-92-93-94-91-90-88-80 Klinge
Afstand : 61 km
Datum : 20-09-2008

Deelnemers : Leen,Carolien,Edwin en Jacqueline


Soms zit het mee en soms zit het tegen in het leven en met fietsen is het niet anders.
Vandaag was zo'n dag waarop het tegen zat.

We hadden de auto bij de kerk in De Klinge gezet en vanaf daar zouden we naar de route rijden, een afstand van ongeveer 1 km die we wel even zouden doen.
Echter op het laatste moment besloten we dat stukje af te leggen via de Clingse bossen. Wij dus om ongeveer 10 uur op de fiets om naar de route te rijden. Echter na dik 20 minuten stonden we terug op de plaats van vertrek omdat we verkeerd waren gereden in het bos.
Geen paniek, we rijden naar een herkenningspunt om vervolgens via het bij ons bekende Stropersbos naar de route te rijden. Echter na 3 km rijden in het Stropersbos doemde er een enorme hoop grond voor onze neus op. Hoe kon het zo tegen zitten ? Dit kan toch helemaal niet dachten we. Na inspectie van de omgeving bleek dat er niets anders op zat om alweer terug te keren om uiteindelijk via een lange omweg alsnog op de route te komen.

Na precies 1 uur en ruim 12 km omrijden door bossen en andere moeilijk begaanbare paden waren we dan eindelijk op de route. Gelukkig zat het de rest van de dag allemaal mee, de zon ging schijnen en we hebben een mooie tocht beleefd.


Fietspad over de oude spoorlijn Hulst - St. Niklaas.


Deze route besloten we te doen na een tip van een kennis dat het in de buurt van Tielrode heel mooi fietsen is. Wij besloten het te koppelen aan een route langs enkele oude spoorlijnen en de eerste die we aandeden was de oude spoorlijn route tussen Hulst en St. Niklaas. Deze oude spoorlijn route is verandert in een mooi autovrij fietspad waar het op enkele oversteken na, zeer mooi fietsen is.


Het stadhuis van St. Niklaas.


Dit fietspad bracht ons in St. Niklaas. Een groot nadeel was dat de route dwars door de stad St. Niklaas voert alwaar het ontzettend druk en op sommige punten ook zeer gevaarlijk voor ons fietsers is. Knooppunt 36 is lastig te volgen in het centrum dus let daar zeer goed op aub.
Eenmaal in de stad is het genieten van de vele oude gebouwen en hedendaagse kunst op de grote markt. Wij waren echter met een fietstocht bezig en hadden dus niet zoveel tijd om lang te blijven genieten van al dat moois.Kunst op de grote markt van St. Niklaas.

Onze tocht voerde ons via mooie polderwegen richting Tielrode. Echter voor we daar aankwamen passeerden we eerst nog het zeer mooie domein van Roomacker. Wat een contrast, een half uur geleden reden we door de drukte van St. Niklaas en hier stonden we dan in een oase van rust en mooi landschap.


We doorkruisen het Domein van Roomacker.

Werkelijk een lust voor de liefhebber van natuur.


Domein van Roomacker.

Na nog enkele kilometers en een spectaculaire afdaling (Tielrode in rijden vanaf die kant is een echte afdaling) reden we dus Tielrode in. Al snel bleek waarom onze kennis ons deze streek aan geprezen had. Het is een klein dorp maar op het moment dat je denkt, was dit nu alles, komt het mooie. Net voor we Tielrode uitreden viel ons oog op een mooi kerkje. Het toeval was dat het open was dus wij snel binnen en enkele mooie plaatjes geschoten. Ze blijven mooi !


Net voor het uitrijden van Tielrode staat deze mooie kerk.

Na de verbasing van de kerk kwam de volgende er snel achteraan. We reden de dijk op en daar was hij dan, de Schelde, de rivier waar we bijna naast wonen en hier is het amper een beekje. Verschillende bootjes kunnen je naar de overkant brengen, echter het water stond zo laag dat zij niet konden uitvaren. Het onderstaande beeld keek met ons mee over dit prachtige natuurgebied.Buiten Tielrode aan de Schelde staat dit mooie beeld.
Uitzicht over de Schelde nabij Tielrode.

Na een tocht van een 10-tal kilometer langs de Schelde en een tocht door de bossen nabij Waasmunster was het de hoogste tijd om weer richting het Noorden te rijden.
Onderweg kruisten we de hedendaagse spoorlijn dwars door België.


Huidige Spoorlijn door Belgie.

Na een tocht langs de oude spoorlijn ten zuiden van Stekene arriveerden we in Stekene zelf alwaar we het oude station passeerden, één van de laatste overblijfselen van de oude glorie.
Tegenwoordig doet het dienst als museum.


Het voormalige station van Stekene wat nu dienst doet als Museum.

Na nog een rit door de bossen ten zuiden van Heikant arriveerden we doodmoe aan het eind van onze route, een route die door de moeilijkheden in het begin 73 km was geworden in plaats van de geplande 61 km. Echter als u hem rijd gaan we er vanuit dat u gewoon door kunt waar wij niet verder konden en dat u een zeer mooie route zal beleven. Alle ingrediënten zijn aanwezig.

Een echte aanrader dus !

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=MUOBPPR4

Geen opmerkingen: