zaterdag 27 september 2008

Het Smalle pad

Kaart : Brugse Ommeland

Knooppunten : Maldegem 10-9-77-82-80-76-75-68-9-8-15-14-60-59-63-58-64-62-67-66-1-2-8-10 Maldegem
Afstand : 48 km
Datum : 27-09-2008

Deelnemers : Leen en Carolien

De weerman voorspelde niet veel goeds voor de dagen na het weekend dus één van de laatste kansen voorlopig om er op uit te trekken. We wilden altijd al eens het gebied tussen Maldegem en Brugge bezoeken dus was dit het moment. Fietsen op de auto en om 9 uur 's morgens vertrekken. De ochtendstond heeft goud in de mond zeggen ze, echter nu had hij koude lucht voor ons in petto. Echter dezelfde weerman had goede temperaturen voor later op de dag voorspeld dus daar gingen we dan ook vanuit.

De route voerde ons langs heel veel smalle paden en wegen dus heb ik de naam van de route daar naar genoemd.


In de verte ligt Sijsele.

De auto werd bij het zwembad in Maldegem gezet en vanaf daar is het een paar 100 meter naar Knp 10 op de markt in Maldegem. Al snel verlieten we Maldegem en werd er koers gezet naar Brugge. Onderweg passeerden we Sijsele, helaas gingen we niet door het dorp maar er met een wijde boog omheen. Echter al snel gingen we Domein Rijckevelde in. Allemensen wat is het daar mooi. We hebben er ruimschoots de tijd genomen om onze broodjes te nuttigen en iets te drinken, maar vooral te genieten van de rust.


Het Domein van Rijckevelde.

Na het genot van de broodjes en de rust ging de route verder langs het Domein. Bij Knp 75 moesten we rechtsaf, echter als u de moeite neemt om linksaf te slaan (Iets wat wij deden) komt u bij het kasteel van het Domein Rijckevelde. Een zeer mooi en gaaf gebouw wat men aan het opknappen is. Het is even een paar 100 meter over de kinderkopjes rijden maar het is echt de moeite waard. Een aanrader !!


Het kasteel van Rijckevelde.

Zodra u dan weer terug bij Knp 75 bent en de route vervolgd komt u al snel bij de abdij van St. Trudo. Ga ook hier aub even het terrein op en aanschouw een zeer mooie abdij gelegen in een zeer rustige omgeving.


Het kasteel van Male.De abdij van St. Trudo.

Onze reis ging na deze 2 bezoeken alweer over smalle paden naar Damme, we schampten St. Kruis even maar verder was het even gewoon genieten van het mooie weer.


Bijna de gehele route bestaat uit dit soort smalle paden.

De volgende stop was Damme. We hadden al veel gehoord en gelezen over deze plaats maar nu zagen we met eigen ogen wat een ontzettend mooie plaats dit is. Het staat vol met historische gebouwen en eigenlijk teveel als je met een fietsroute bezig bent. Eigenlijk moet je hier gewoon een middag rondlopen en genieten. Wij hebben er een uur voor uitgetrokken. De oude toren, het gemeentehuis en het marktplein, allemaal zeer mooie plaatsen.


De toren van Damme.Het stadhuis van Damme.

Na het bezoek aan Damme ging het via het smalle pad langs het Leopoldkanaal richting Moerkerke alwaar we voor de eerste keer een visitekaartje hebben achtergelaten.
Vanaf deze route zullen we op elke route 1 visitekaartje achterlaten op een willekeurige plaats op de route, in de hoop dat er iemand het kaartje vindt en iets van zich laat horen.
Deze keer ligt het dus in de bushalte voor de kerk van Moerkerke. Als iemand de telefoonhoorn optilt die in de bushalte aanwezig is, valt ons kaartje eraf.
We hopen iets te vernemen van de persoon die het vindt !


Fietspad langs het Leopoldkanaal.Heel veel kappelletjes op de route.

Onze weg ging verder naar Donk, via allerlei smalle weggetjes waar vele kappelletjes langs de weg staan en het kasteel van Altena arriveerden we in Donk.


Het kasteel van Altena.De kerk van Donk.Binnenzijde kerk van Donk.

De deur van de kerk was open, iets waar wij altijd naar uitkijken als we een dorp naderen, echter achter de voordeur was een glazen deur geplaatst en die was afgesloten. Dus moesten we genoegen namen met enkele foto's vanachter de glazen deur. We krijgen zo wel een goede indruk van hoe mooi deze kerk is.


Het huidige politiebureau van Maldegem.

En voor je dan weet sta je dan terug in Maldegem. We arriveren via het stadspark van Maldegem alwaar het zeer leuk zitten is en even bijkomen van de rit. Voorlopig de laatste want de weersvooruitzichten zijn niet zo goed. Duimen dus maar dat er nog enkele mooie dagen komen zodat we snel weer een paar leuke verhalen voor u kunnen maken.
Voor vandaag zat het erop !

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=ZR874EKT

Geen opmerkingen: