zondag 13 juni 2010

Drongengoed route 45 km

Kaart : Drongengoed route

Startplaats - Het Leen (Belgiƫ)
Afstand : 45 km
Datum : 13-6-2010

Soms is eenvoud zo mooi !
We trofen het vandaag eens, de wind had een vrije dag en de temperatuur was zeer aangenaam om er weer eens op uit te trekken met de fiets.
Ons oog was gevallen op de Drongengoed route.

Het vertrekpunt was provinciaal domein Het Leen te Eeklo. Er is ruim voldoende parking en je zit gelijk op de route. Wat wil een mens nog meer ?

Al snel steken we het Schipdonkkanaal over en gaat onze weg richting Zomergem.
We wisten vooraf al dat de route voor een groot deel uit onverharde wegen bestaat en dat bleek al snel. Na 5 km reden we de eerste van vele onverharde stroken op.

Nu zijn wij wel voorstanders van een beetje afwisseling als we fietsen dus werden we op onze wenken bediend en er zou nog heel veel volgen.
We passeerden het Keigatbos waar we al menig keer door zijn gereden tijdens andere tochten.
Deze keer verlieten we het bos aan de noordkant alwaar onderstaand veldkruis te vinden is.

Het is een mooie rustplaats voor de passerende fietsers en al snel hadden we dan ook bezoek van medefietsers op de bankjes bij dit kruis.

Na wat omzwervingen en menig stuk onverhard wegdek stond er ineens een waarschuwings bord bij het routebordje. En inderdaad een 100-tal meter verderop ging het pad steil naar beneden, samen met het onverharde wegdek is het een hachelijk kunststukje en wij willen de mensen die deze route gaan rijden er dan ook maar duidelijk op wijzen dat het uitkijken geblazen is als u hier komt !

Wat ook opvalt onderweg zijn de vele oude hoeven. Van tijd tot tijd doemen ze op en de ene is nog mooier als de andere. De meeste keren wordt er een hypermoderne schuur bij gebouwd, echter wij vonden nog een authentieke.

En dan kom je aan bij de naamgever van deze route.
Het Drongengoed !

Je rijd het terrein van de Drongengoedhoeve op en wordt verrast door de vele kleine gebouwtjes die allemaal nog in gebruik zijn.
Wij gebruiken de tijd voor een heerlijke kop koffie en maken de nodige foto's van al hetgeen er te zien is. Het zijn er teveel om hier te zetten maar in het foto album kunt u er meer zien.

Onze weg vervolgd zich naar het Koningsbos en alweer is onverhard het toverwoord.
Vele, vele kilometers onverharde weg vallen ons nog ten deel, iets waar wij wel mee kunnen leven. Echter als u niet van onverhard wegdek houdt, is het raadzaam deze route niet te rijden.

Terug kijkend concluderen wij :

dat deze route zeer de moeite waard is.
U passeerd niet 1 dorp maar komt ogen te kort tijdens het aanschouwen van alles wat het Meetjesland ons te bieden heeft. U maakt kennis met veel variatie als het om het wegdek gaat, u krijgt natuurgebieden en bos te zien en bovenal wordt u getrakteerd op rust.

Wij waarderen deze route met een 9,0

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: Drongengoed route

Bron :
De Leuke Fietser

Geen opmerkingen: