donderdag 6 augustus 2009

AanZ Route 55 2009 Axel

Kaart : AanZ Route 55 2009 Axel

Knooppunten : n.v.t
Afstand : 44 km
Datum : 6 Augustus 2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Neem een mooie dag weer, neem een hoop rode pijlen, vraag aan iedereen of ze komen fietsen en organiseer het fantastisch en je hebt Route 55 van AanZ.
Zelden zo goed georganiseerde tocht gereden.
Geen wonder dat niemand ons wist te vertellen hoeveel er mee hadden gereden.

Deze tocht is er 1 in een cyclus van 5 verspreid over heel Zeeuws-Vlaanderen en zelfs 1 die net over de grens ligt gesitueert in het mooie Vlaanderen. Wij hadden tot op heden verstek laten gaan maar vandaag waren we dan van de partij voor route nr. 4.

En tot volle tevredenheid !

De route vorde door de mooie streek ten zuiden en oosten van Axel.
De start van de route voerde ons door het mooie bos van Axel waarna de lange stoet met fietsers richting Zuiddorpe ging.

Mede door mijn dagelijks werk kom ik heel veel in aanraking met de stichting AanZ die veel dingen organiseren voor de oudere mens. Daardoor ken ik heel veel mensen en vonden we al snel een groepje met mensen die we kenden dus pikten we aan.

Mede door het doorkruisen van vele en mooie polders (Zeeuws-Vlaanderen is er om bekend) vloog de tijd snel om. De kilometers vlogen onder ons wielen weg en al snel stonden we in het buurtschap Kijkuit alwaar het genieten was van het uitzicht, echter het mooiste uitzicht zou later komen voor degene onder ons die geen hoogtevrees hadden.

Eerst passeerden we nog de put van Emmery alwaar de gansen zich aan het verkoelen. Deze dag was het ong. 28-30 graden C dus ook die beestjes waren toe aan verkoeling.

Waren we vorige week tijdens de Zeeuwse 4 Daagse de kerktoren van Kappele met zijn 175 traptreden opgeklomen, in Axel hebben ze de watertoren met 241 treden !
Ondergetekende kon zich niet bedwingen en moest naar boven om te genieten van het uitzicht.

En zeg nou zelf, dit is fantastisch voor wie het durft !

Wij willen AanZ een pluim geven, alle vrijwilligers alle mensen die het mogelijk hebben gemaakt voor ons om deze mooie tocht te rijden.

Een 10 en niet minder dan dat.
Wie weet tot volgende week als de 5de rit aan de orde is.

Geen opmerkingen: