zaterdag 2 mei 2009

Ledebeek route

Kaart : Ledebeek route

Knooppunten : N.V.T
Afstand : 42 km
Datum : 2-5-2009

Deelnemers : Leen en Carolien

Vandaag dan maar weer eens een themaroute gekozen.
Nu rijden wij die niet zo vaak omdat er soms bordjes weg zijn of verkeerd staan maar deze route hadden we wel vertrouwen in omdat we in deze streek al eens hadden gereden en er de weg wel redelijk goed wisten te vinden.Dus daar gingen we dan.
De dag hiervoor hadden in Schoondijke (Zeeland) gereden en daar op een terras gesproken met enkele vlaamse fietsers. Zij spraken over het feit dat het in Nederland veiliger fietsen is als in Vlaanderen, welnu dit was de kans om die vergelijking eens aan te gaan.


De auto en dus het door ons gekozen startpunt was Parking 2 van Domein Puyenbroeck nabij Wachtebeke. Hier is heel veel parking en je rijd in dit geval gelijk door de domeinen omdat de route slechts in 1 richting bewegwijzerd is. Dus wij vol goede moed de domeinen in gereden.

Na de domeinen gaat de route richting Mendonk en daarna snel naar Zafelare. Persoonlijk had ik veel gehoord over Zafelare maar nog nooit geweest. Het viel me op dat het voor de fietser niet echt veilig is, vooral in de buurt van kerk (die dicht was) is het goed uitkijken geblazen.

De streek tussen Zafelare en Lochristi is wereldberoemd om zijn tuinbouw en dan specifiek om de Azalea teelt. Overal waar je dan ook kijkt zie je kassen voor de tuinbouw.

En voor je het weet sta je dan in Hijfte, een klein gehuchtje tussen Zafelare en Lochristi, uitgerekend daar is het even goed uitkijken wat betreft de bewegwijzering van de route. Het pijltje staat nml. voor de rotonde en wijst naar de kant van de rotonde waar je niet in mag. Je zou dus denken dan ga ik rond de rotonde en dan rechtdoor, echter je moet inderdaad rechts van de rotonde en dan het weggetje links richting Lochristi aanhouden. Wij waren hier dus ook mede door hetgeen dat midden op de rotonde staat even op het verkeerde weggetje terecht gekomen.

Eenmaal weer op de goede weg ging de route snel en vlot naar Lochristi. En ook hier is het goed uitkijken in de buurt van de kerk. Deze kerk is een mooi exemplaar. Zowel aan de buitenkant als ook aan de binnenkant is van alles te zien.Na Lochristi begeven we ons in een streek waar je op elk moment een kasteel langs de kant van de weg kunt aantreffen. Verscholen tussen de talrijke bossen staan veelal mooie exemplaren.
Wij vonden al snel Kasteel Rozelaar en net voor Beervelde stond het Kasteel van Beervelde.

Na Beervelde gaat de reis in rechte lijn via Zeveneken terug naar de Domeinen van Puyenbroeck. Zeveneken op zich heb ik al eens beschreven in een van onze eerdere route's. Het is een zeer mooi plaatsje met een nog mooiere kerk, echter pas goed op bij het oversteken van het kruispunt. Het is er nml. nogal gevaarlijk voor de fietser.

Al met al moeten we inderdaad concluderen dat fietsen in Vlaanderen gevaarlijker is als in Zeeland. Echter wij maken wel de kanttekening dat fietsen aan de Zeeuwse kust in de zomer ook niet echt een pretje is. Het is er dan ontzettend druk. Echter in Vlaanderen moet je te vaak gevaarlijke kruisingen over.

De route op zich was heel goed, heerlijk rustige route door een gebied wat gekenmerkt wordt door tuinbouw en de trekpleister Puyenbroeck.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=BU4MBAAJ

Geen opmerkingen: