zaterdag 21 maart 2009

Het ruige pad

Kaart : Waasland

Knooppunten : Domeinen Wachtebeke (Parking 2) - Knp 84-88-85-90-92-91-87-20-81-80-88-84 - Domeinen Wachtebeke (Parking 2)
Afstand : 30 km
Datum : 21-3-2009

Deelnemers : Leen - Carolien


Nu hebben we al heel wat kilometers gefietst maar vandaag beloofde iets speciaals te worden. Op de kaart van de route was nml. al te zien dat er zeer veel onverhard en/of autovrije paden aanwezig waren. Welnu dat bleek al snel.
We verlieten het parkeerterrein bij de domeinen van Wachtebeke en nog geen 2 km verderop ging de gewone weg al over in een grindpad. 30 km. verder en terug bij die zelfde parking hadden we meer dan 15 km over onverhard en/of autovrij terrein gereden. Echter eerst het verhaal van de dag, want het was weer een zeer mooie dag met veel moois en bijzonders onderweg.

Na enkele kilometers reden we het plaatsje Doorselaar in en we kijken dan altijd even of de kerk te bezichtigen is. deze was niet open maar de buitenkant gaf ons toch al een indruk van de kerk. Nadat we even rond de kerk hadden gelopen om de processie tekeningen te bezichtigen gingen we snel verder. En jawel hoor, de weg boog af naar rechts en daar gingen we weer over onverhard (ruig) terrein.

Ruige paden tussen knp. 85 en 90.

En toen stonden we ineens oog in oog met struisvogels !!!
Nu hadden we alles verwacht, maar dit toch echt niet. Zomaar in een open "schuurtje" stonden ze daar, ee nstuk of 15 struisvogels. Een mooi tafereel om op foto vast te leggen.

Na de nodige foto's gingen we snel verder richting Zeveneken alwaar de plaatselijke kerk ons wel een blik naar binnen gunde.

En hij was weer zeer mooi. De kerk van Zeveneken is een bezienswaardigheid. Zeer mooie beelden en koperwerk. De parochie kan trots zijn op hun kerk.

Na wat omzwervingen ten zuiden van Zeveneken gingen we weer verder over ruig terrein en dan kan je een span van paard en wagen verwachten (Meer dan struisvogels). Snel de camera gepakt en ook dit mooi span vast gelegd. Het laat maar weer eens zien hoe de paden waren vandaag.

Wij snel door richting Eksaarde. Bij het uitrijden van Eksaarde werden onze ogen aangetrokken door dit Kasteel van Geerteruyen nabij het Domein van Meersdael net buiten Eksaarde.

Al met al was dit weer een zeer mooie route door een streek waar wij later zeer zeker nog eens terug gaan komen.

Foto's van deze trip zijn via onderstaande link te zien: http://www.mijnalbum.nl/Album=M8QVBCXH

Geen opmerkingen: