zaterdag 21 mei 2011

VVVZeeland Zaterdagtochten (Dag 3 )

Kaart : Knooppuntenkaart West-Zeeuws Vlaanderen

Startplaats - Groede (Nederland)
Knooppunten route : Groede Podium-15-17-42-48-46-40-95-97-96-98-94-99-70-71-73-76-77-78-47-46-40-13-17-15-Groede Podium
Afstand : 45 km

Routedetails kaart

Vandaag was de 3de zaterdag van mei en in mei organiseerd VVVZeeland op elke zaterdag een fietstocht door een streek van Zeeland.
Deze tocht had als thema "de boer op in Zeeuws-Vlaanderen". Nu liep dat "de boer op" niet echt soepel zou later blijken.

Echter het idee en initiatief is fantastisch en daarom besloten we om mee te rijden. Samen met Emma en Lucien (2 goede kennissen) vertrokken we voor een ontdekkingstocht langs de verschillende soorten van "boer zijn".

Het vertrekpunt lag bij Groede Podium, het voormalig hertenkamp nabij Groede.

Onze tocht voerde ons naar Oostburg alwaar we de eerste tussenstop hadden.
Een paardenmelkerij alwaar we uitleg verwachten van het reilen en zeilen binnen zo'n bedrijf.
Echter de boer had het eigenlijk niet zo op fietsers bleek al snel. Hij sloot na enkele minuten uitleg met de woorden, kijk daarom leg ik niets meer aan fietsers, jullie hebben nml. nooit tijd, jullie willen alleen maar fietsen. En daar konden we het mee doen, ons achterlatend.

Zijn paard dan maar snel even op de foto gezet, terwijl de boer zelf als een stier er vandoor ging !
Jammer want wij 4-en waren best aandachtig aan het luisteren naar zijn verhaal.

Nou ja, niet getreurd, op naar de fruitteler te Aardenburg.

Echter eerst even door Sluis rijden, daar is het altijd leuk toeven. Het bruist er van de activiteiten die dag.

Echter zoals al eerder gezegd door de boer, een fietser heeft weinig tijd dus wij snel door naar Aardenburg, want de fruitteler laat niet op zich wachten dachten we.

Dus wel, want deze beste man wist helemaal van niets. Fietsers ?? Blijkbaar nooit gehoord van deze mooie fietsdag en al helemaal niet dat zijn bedrijf te bezichtigen was.

Nou ja, dan maar door naar het vleeskuiken bedrijf dat zijn "deuren" open had staan. Echter er stond niets onderweg aangegeven waar we van de route moesten afbuigen zodat 90% van de fietsers gewoon de route volgde in plaats van even afbuigen om dit bedrijf te bezoeken.

Wij deden het wel en de meeste van ons hadden er geen spijt van.
Indrukwekkend om 30.000 vleeskuikens in een stal te zien zitten. Indrukwekkend en iets om bij na te denken. Onze kippenbout smaakt nooit meer hetzelfde.

Na dit bezoek ging het in rap tempo terug naar Groede want we moesten om een bepaalde tijd terug binnen zijn. Kreeg de paardenboer toch nog gelijk toen hij zei : Fietsers hebben nooit tijd ?

We genoten nog even na onder het genot van een drankje en keken terug op een mooie tocht en een mooie dag.
We spraken af om vaker met zijn 4-en te fietsen want we hadden plezier gehad en daar draait het in principe toch allemaal om !!

Alle foto's van deze tocht vindt je hier : Foto's VVVZeeland 4 zaterdaagse (Dag 3)